LuontoOn-leiri Alajärvellä

LuontoOn-leiriläiset Hertta Hietanen, Hilla Hietanen ja Berit Kaunisto. Hilla Hietanen rakensi käävän päälle pikkuruisen hyönteismajan. Kuvat: Mari Kaunisto

Julkaistu:

Kategoria:

,

VIMPELILÄISET sisarukset Hilla, Niilo ja Hertta Hietanen sekä heidän serkkunsa Berit Kaunisto osallistuivat Alajärven 4H:n LuontoOn-leirille, joka järjestettiin viime viikolla Alajärven 4H-kellarilla. Leirille osallistui kahdeksan innokasta leiriläistä Alajärveltä ja Vimpelistä. 

Leiriläiset tutustuivat lähimetsään suurennuslasien kanssa, askartelivat ja leikkivät erilaisia yhteisleikkejä. Leiriläiset seurasivat säätä ja jokaisen leiripäivän lämpötila, säänkuva sekä auringon nousut, laskut ja päivän pituus kirjattiin muistiin.

Erityisen suosittua oli vierailla läheisessä leikkipuistossa, jossa oli hyvä leikkiä, juosta ja purkaa energiaa. Edellisen LuontoOn-leirin tapaan keppihevostelu oli leirin tyttöjen suosiossa. Esteitä rakennettiin ahkerasti ja keppihevoset otettiin mukaan retkillekin. Leirin pojat innostuivat pallopeleistä ja pompotteluun pääsivät niin jalka- kuin ilmapallotkin. 

Lähimetsän hyönteiset saivat uusia asuinpaikkoja, kun leiriläiset rakensivat toinen toistaan kekseliäämpiä hyönteismajoja. Rakennusmateriaaleina käytettiin käpyjä, kaisloja, oksia, heinää ja lehtiä. Asukkaitakin yritettiin löytää juuri rakennettuihin majoihin, mutta ehkäpä hyönteiset löysivät tiensä uusiin koteihin vasta sitten, kun rakennustyöt olivat kokonaan ohi ja iloiset leiriläiset palasivat muihin leirin puuhiin. 

Leirin apulaisohjaajana toimivat Alajärven 4H:n kesätyöntekijät Melina Ranta alkuviikosta ja Tami Kyrönlahti loppuviikosta lapsia leikittäen ja askarteluissa ohjaten. Leirivastaavana toimi LuontoOn-hankeen työntekijä Mari Kaunisto.

Leiri oli osa Alajärven 4H:n LuontoOn-hanketta, joka on Aisaparin rahoittama, ensivuoteen jatkuva hanke. LuontoOn-hankkeen tavoitteena on muun muassa vahvistaa lasten positiivista luontosuhdetta sekä suunnitella ja toteuttaa luonnontutkimiseen tarkoitetut reput, jotka ovat lainattavissa Alajärven ja Lehtimäen kirjastoista myöhemmin syksyllä. 

Mari Kaunisto 

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.