Järvi-Pohjanmaalla ei uusia tartuntoja perjantain jälkeen — suunnitelmat 12–15-vuotiaiden rokotuksiin

EDELLISEN, 6.8. annetun tiedotteen jälkeen Järvi-Pohjanmaan alueella ei ole todettu uusia koronatartuntoja.

Järvi-Pohjanmaan alueella on todettu yhteensä 152 positiivista koronapotilasta koko epidemian aikana. Eristykseen tai karanteeniin alueellamme on asetettu yhteensä 29 henkilöä.

Viime perjantaina tiedotettuihin altistumispaikkoihin ei ole tullut lisäyksiä.

Koronatapauksia on alkanut tulla esiin pitkin Etelä-Pohjanmaan maakuntaa.

Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmä suosittelee kaikkia pitämään sosiaaliset kontaktit minimissä ja käyttämään suu-nenäsuojusta liikkuessa yleisissä sisätiloissa ja ulkotiloissa, jos kahden metrin turvaväliä ei voi pitää — etenkin yleisötilaisuuksissa.

Lisäksi pandemiajohtoryhmästä korostetaan, ettei ihmisiä saa tavata, jos saat flunssan oireita. Hakeudu silloin välittömästi koronatestiin.

Ajan koronarokotukseen voi varata www.hyvis.fi-palvelusta ja puhelinnumerosta 06 2412 7800.

Pandemiajohtoryhmästä muistutetaan vastaamaan puhelimeen, jos oudosta numerosta tulee puhelu. Tartunnanjäljitystiimi saattaa tavoitella sinua.

VALTIONEUVOSTO hyväksyi viime viikolla asetuksen, jonka perusteella myös 12–15-vuotiaita perusterveitä henkilöitä voidaan rokottaa 9.8. lähtien.

Järvi-Pohjanmaan rokotetyöryhmä suunnittelee rokotusten järjestämistä Alajärven yläkouluun ja lukioon, Vimpelin yhteiskouluun (6.–9. luokat ja lukio), Lappajärven yhteiskouluun (6.–9. luokat ja lukio) sekä Jamin yksiköihin (Lappajärvi, Alajärvi ja Kurejoki) elokuun aikana. Koulujen oppilaita ja heidän huoltajiaan tiedotetaan tarkemmin Wilma-järjestelmän kautta.

Pienemmissä yksiköissä ei ole mahdollista järjestää rokotuksia 12 vuotta täyttäneille. Heitä kuitenkin kannustetaan myös ottamaan rokote Järvi-Pohjanmaan rokotuspisteissä.

Jos joku 12 vuotta täyttänyt haluaa saada rokotuksen jo ennen kouluilla järjestettävää rokotusta, voi rokotusajan varata soittamalla ajanvarausnumeroon 06 2412 7800 tai tulemalla ilman ajanvarausta järjestettäviin walk-in rokotustilaisuuksiin.

Walk-in tilaisuuksia järjestetään seuraavina ajankohtina ja seuraavissa toimipisteissä:

Vimpelin terveysasemalla ke 11.8. klo 15-17.30 (myös ajanvaraus)

Lappajärven terveysasemalla to 12.8. klo 9-17 (myös ajanvaraus)

Lappajärven terveysasemalla to 19.8. klo 9-17 (myös ajanvaraus)

Lehtimäen terveysasemalla to 19.8. klo 10.15-17 (myös ajanvaraus)

Alajärven terveyskeskuksessa la 21.8. klo 9-15

Rokotuksiin tulee ottaa mukaan henkilöllisyystodistus. Mene rokotukseen vain terveenä ja käytä suu-nenäsuojusta.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.