Aapiskujan koululla tehtiin kesällä toimenpiteitä koulun käytön jatkamiseksi

AAPISKUJAN kouluun tehtiin keväällä 2021 Vimpelin kunnan tilaama rakennuksen kosteus- ja sisäilmatekninen kuntotutkimus. Tutkimuksen teki Polygon Finland oy.

Sen tulokset ja toimenpidesuunnitelma esiteltiin sekä Vimpelin kunnan sisäilmatyöryhmälle että kunnanvaltuutetuille 1. kesäkuuta.

Koulua ei ole asetettu käyttökieltoon, ja koulun käyttöä voidaan jatkaa poikkeusjärjestelyin.

Sivistystoimenjohtaja Esa Kaunisto, rehtori Riikka Jaatinen ja kunnanmestari Juha Kinnunen kertovat, että lukuvuoden 2021–22 aloittamista varten kesän aikana kaikki koulun käytössä olevat tilat ylipaineistettiin terveystarkastajan ohjeen mukaisesti. Ylipaineistus ehkäisee epäpuhtauksien kulkeutumista rakenteista sisäilmaan.

Sen lisäksi suljetut tilat, eli alakerran eskaritilat ja liikuntasalin alla oleva käytävä, on huputettu ja alipaineistettu. Polygon oy seuraa paineistusta koko ajan reaaliajassa. Lisäksi käytössä olevissa tiloissa on ilmanpuhdistajat.

Mahdollisista muista toimenpiteistä tiedotetaan.

Esiopetus aloitetaan liikuntasalissa ja kaikki muut luokkatilat ovat käytössä normaalisti.

–Koulun kuntoa seurataan edelleen suunnitelmallisesti, jotta voidaan varmistaa se, että esi- ja perusopetuksen järjestäminen on sekä oppilaille että henkilökunnalle turvallista terveydelliset seikat huomioiden, Kaunisto, Jaatinen ja Kinnunen kertovat tiedotteessa.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.