Vasama kaatui hallitulla pelillä

Tästä alkoi Lavettarien matka otteluvoittoon. Kuva: Ilkka Lehtimäki
LaVe–OsVa 2–0 (5–3, 3–0)

LAPPAJÄRVEN Veikot otti täydet kolme pistettä Oulunsalon Vasamalta naisten Ykköspesiksen kärkipään ottelussa ja nousi sarjassa tämän ohi kolmannelle sijalle. Viikkoa aiemmin Vasama oli kotonaan vahvempi jaksoin 2–1. Näin ennalta luvattu revanssi toteutui hallitulla pelillä.

Lavettaret lähti peliin hyvällä sykkeellä. Avausvuorossa se loi heti painetta vastustajalleen, mutta kotipesään saakka paukut eivät aivan riittäneet. Vasaman kärkietenijä Vilja Tapiainen yllätti LaVen ulkokentän kunnarillaan heti sisävuoron aluksi. Kotijoukkue ei tuosta säikähtänyt. Oulunsalon tappoheitto kolmoselle painui katsomoon, mistä Veikkojen vastustamaton eteneminen kohti otteluvoittoa alkoi. Kolmen vuoron jälkeen oltiin tasatilanteessa 3–3. Jaksovoiton sinetöivät Anni Kangas ja Aleksandra Latvala kotiutuksillaan.

Toisella jaksolla kotijoukkueen ulkopeli piti. Kaikissa kolmessa sisävuorossa LaVe iski juoksun. Mette Mortensen näpäytti Riikka Polson kotiin. Tämänkin jakson viimeiset kotiutukset merkattiin Kankaalle ja Latvalalle. Mortensen toi ottelun kolmannen juoksunsa yhden lyödyn lisäksi. Anna- Elisa Pukkinen kirmaisi puolestaan kotiin toisen kerran onnistuneesti tässä pelissä.

Veikkojen teemana peliin lähdettäessä oli kotiutukset. Niitä toteutettiin onnistuneesti takakentän puhkaisulla, hidastetulla, näpillä, luukkuun lyönnillä, leikkurilla rajaan ja välilyönnillä. Tuossa onkin, mille Ykköspesisjoukkueelle tahansa miettimistä, mitä sieltä oikein tulee.

–Teimme joukkueena hyvin töitä. Toki peliin sattui yksi huonompi vuoro, mutta jalka kulkee nyt hyvin. Sisällä pelasimme koko joukkueella kahdella kärjellä ja onnistuimme siinä. Jonkun juoksun saimme hanskasta, mutta muuten kotiutukset olivat laadukkaita. Ilahduttavaa oli, että saimme Jutta Herralan jälleen pelikuntoisena mukaan useamman ottelun jälkeen, pohdiskeli Veikkojen pelinjohtaja Matti Larikka.

Lavettarista palkittiin hyvään vireeseen päässeet Aleksandra Latvala ja Anni Kangas. Silmiin pistävää oli myös Mette Mortensenin otteet niin sisällä kuin ulkona. Lukkari Latvalan kanssa hän vaikeutti merkittävästi Vasaman tilanteiden luontia. Se sai ainoastaan kahdeksan kolmostilannetta. Veikoille niitä kertyi 19.

Pelitahti jatkuu edelleen tiukkana. Keskiviikkona Lavettattaret suuntaa Kajaanin Pallo- Kerhon vieraaksi. Tuo ottelu on runkosarjan viinen vieraspeli. Kajaanin kanssa päätetään runkosarja vielä kotiottelulla Veikkolassa 14.8. Joissakin LaVen ennakkoilmoittelussa nämä pelit olivat menneet väärin päin, joten maltetaan odottaa tuota kotiottelua vielä.

Reijo Kärnä

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Joukkuekuva EU/Lave yhteisjoukkueen kevätkierroksen viimeisestä pelistä Kälviältä, kun sarjan nousu Ykköseen varmistui. Kuva: Ville Paalanen.

Pallo pyörii 

LAPPAJÄRVEN VEIKKOJEN Pallo pyörii Järviseudulla -hanketta on testailtu ja käynnistelty kesän ajan. Hanke toteutetaan Opetus-

Joukkuekuva EU/Lave yhteisjoukkueen kevätkierroksen viimeisestä pelistä Kälviältä, kun sarjan nousu Ykköseen varmistui. Kuva: Ville Paalanen.

Pallo pyörii 

LAPPAJÄRVEN VEIKKOJEN Pallo pyörii Järviseudulla -hanketta on testailtu ja käynnistelty kesän ajan. Hanke toteutetaan Opetus-

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.