Juuso Vesala pikkuleijoniin

Julkaistu:

Kategoria:

,

EVIJÄRVELÄISTAUSTAINEN 17-vuotias Juuso Vesala on valittu Suomen U18-maajoukkueeseen. Vesala asuu tällä hetkellä Vaasassa ja pelaa Vaasan Sportin U20-joukkueessa.

Aikaisemmin urheilu-urallaan Vesala on edustanut junioritasolla Terjärv Ungdoms Sportklubbia, Järviseudun Pallokerhoa sekä Kokkolan Hermestä.

PUOLUSTAJAN pelipaikalla pelaava Vesala kertoo valinnan maajoukkueeseen olevan motivoiva asia. Paljon on työtunteja takana ja siitä palkinnon saaminen tuntuu hyvältä.

–Hieno kokemus tulee olemaan varmasti, kun pääsee mittaamaan omaa tasoa maailman parhaita vastaan. Sinne lähdetään tekemään sitä hommaa, millä paikka on saatu, Vesala kommentoi.

Vahvuuksiensa Vesala arvioi liikkuvan puolustuspään vauhdikkaissa tilanteissa.

–Kaksinkamppailuosaaminen on ollut itselläni hyvällä tasolla, Vesala arvioi.

VESALA löysi aikoinaan jääkiekon pariin isänsä innostamana, jolla taustaa oli harrastesarjojen puolelta. Ensin Vesala pelasi jalkapalloa Evijärvellä, mutta kun kyseinen toiminta loppui, niin laji vaihtui jääkiekkoon ensimmäisellä luokalla.

Seuraksi valikoitui teerijärveläinen TUS, josta muutaman vuoden jälkeen tie jatkui Alajärven kautta Kokkolan Hermekseen. Hermeksen ja Vaasan Sportin seurayhteistyön kautta tiedossa oli kohta muutto ja seurasiirto Vaasaan.

URHEILIJAN polussa on Vesalan mukaan Järviseudulla ja pohjalaismaakunnissa sekä hyviä asioita että kehitettävää. Seurayhteistyöt toimivat, mutta etäisyydet luovat nuorille urheilijoille haasteita.

–Seuroissa kannustetaan ja pusketaan lahjakkaita pelaajia eteenpäin pelaajien ehdoilla. Se on arvokas asia, Vesala kiittelee.

–Harjoitusmatkat ovat kuitenkin näillä leveyspiireillä pitkiä, joten paljon ovat saaneet porukat kuskata varsinkin nuorempana. Siitä olen heille kiitollinen. Kaikki muu on lopulta sitten itsestä kiinni, Vesala sanoo.

NUORTEN maajoukkueen toiminta etenee elokuun kansainvälisen turnauksen jälkeen peliturnauksilla ja leirityksillä. Vesala toteaa, että työnteon täytyy jatkua lajin parissa kilpailun kovetessa.

–Ei auta jäädä aurinkoon paistattelemaan, Vesala sanailee.

Suomen alle 18-vuotiaiden poikien maajoukkue pelaa elokuun alussa kansainvälisessä Hlinka Gretzky Cupissa. Kyseessä on kahdeksan maan turnaus. Turnauksen pelipaikat ovat Tshekin Breclav ja Slovakian Piestany. Suomi aloittaa turnauksensa Breclavissa.

Alle 18-vuotiaiden poikien maajoukkue muodostetaan kaudella 2021–22 vuonna 2004 syntyneistä pelaajista. Kausi huipentuu keväällä 2022 ikäluokan MM-turnauksessa Saksassa.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.