Bingo! – Jokikylän bingoiltama onnistui jälleen täydellisesti

Julkaistu:

Kategoria:

,

JOKIKYLÄN kylätalolla järjestettiin viikoittaiseen tapaan bingo torstai-iltana. Tapahtuma keräsi osallistujia mukavasti ja Bingo! -huudot raikuivat kylätalon sisätiloissa tasaiseen tahtiin.

Bingo on peli, jossa jokaisella pelaajalla on yksi tai useampi ruudukko, joka sisältää numeroita. Pelinhoitaja tai kone arpoo numeroita. Jos arvottu numero on omassa ruudukossa, silloin kyseessä on osuma. Ensimmäisenä koko ruudukkonsa täyteen saanut pelaaja voittaa palkinnon.

TOIMITSIJAPUOLELLA häärivät Liisa Koski sekä Maija Järvi kertovat, että bingotapahtumassa tärkeässä roolissa on itse pelin lisäksi sosiaalinen kanssakäyminen.

–Samalla vaihdetaan vitsit sekä kuulumiset pelaajien kesken, Järvi kommentoi.

–Kesällä on kiva nähdä kesälomalaisia. Bingot saattavat olla harvinaisempia tempauksia esimerkiksi kaupunkilaisille, Koski täydentää.

NELJÄÄNKYMMENEEN vuoteen mahtuu monta ruksia bingoruudukkoon. Tämän verran ja vielä hieman ylikin evijärveläisellä Sirkka Sulkakoskella on kokemusta Jokikylässä järjestettävien bingoiltojen vetämisestä.

Sulkakoski kertoo paikallisen bingon vetävän vieraita eri paikkakunniltakin.

–Tapahtuma ei ole pelkästään jokikyläläisten tai evijärveläisten oma juttu, Sulkakoski tarkentaa.

Sulkakosken mukaan osallistujamäärä bingossa on liikkunut viime aikoina kahdenkymmenen molemmin puolin. Paikka on vaihtunut järjestysvuosien saatossa useita kertoja. Viimeiset vuosikymmenet ovat menneet tutussa totutussa ympäristössä.

–Ensin tätä on pidetty koulun keittolassa. Kun se paloi, niin sen jälkeen mentiin talosta taloon. 1989 rakennettiin kylätalo ja sen jälkeen bingot ovat aina olleet tässä, Sulkakoski avaa tapahtuman historiaa.

JOKIKYLÄN illan kokeneimmat bingoketut kertovat, että oikeaoppinen Bingo! -huuto tulee sääntökirjojen mukaan huutaa huomiota herättäen.

–Sellainen terävä huudahdus on hyvä, Järvi tarkentaa toimitsijapuolelta.

Bingo! -huutoa ei tule huutaa, jos tosiasiassa lapussa ei ole bingoa. Väärään aikaan bingon huutamisella on ollut joskus väkivaltaisiakin seurauksia muualla Suomessa. Vantaalla noin vuosi sitten turha huutaminen johti peräti konfliktiin.

MENESTYKSEN tekijät bingossa voivat olla monella pohdinnan alla. Jokikylään pelaamaan saapuneiden mukaan lopputuloksessa tekniikka ei ole ratkaisevassa osassa.

–Kyllä se on vaan tuuria, pitkän linjan bingoilija tyrmää.

Sulkakoski toivottaa bingojalan vipattaessa vierailijat tervetulleiksi Jokikylään viettämään torstai-iltaa seurapelin parissa.  Heti välittömästi tämän ilmoituksen jälkeen toimitsijat siirtyivät jatkamaan peliä.

–Jatkamme lapulla numero 3 ja rivillä numero 1, Koski toteaa ja jännitys jatkuu Jokikylän hämärtyvässä illassa.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.