Rokotusajan saa Järvi-Pohjanmaalla nyt todella helposti

Julkaistu:

Aihe:

KOKO Suomen koronatapauksien määrä on taas lähtenyt nousuun viimeisimpien viikkojen aikana.

Koronaviruksen niin sanotusta delta-variantista on tulossa vallitseva koronaviruksen muoto, joka tarttuu muita koronavirusvariantteja helpommin. Tutkimusten mukaan kaksi rokoteannosta antaa miltei yhtä hyvän suojan delta-variantin aiheuttamalta tartunnalta verrattuna alkuperäiseen koronavirukseen.

Rokotusaikoja on nyt hyvin varattavissa www.hyvis.fi-sivuston kautta, kertovat vt. peruspalvelujohtaja Jaakko Anttila ja tartuntataudeista vastaava lääkäri Leena Uusitalo Järvi-Pohjanmaan perusturvasta.

–Koko alueen asukkaat voivat käydä Alajärven toimipisteessä koronarokotuksessa. Elokuussa rokotteita annetaan taas Lappajärven ja Vimpelin terveysasemilla.

–Jokaisen vielä rokottamattoman on nyt todella hyvä hetki varata aika rokotusta varten. Varsinkin syksyn ylioppilaskirjoituksiin osallistuvien ja heidän läheistensä kannattaa nyt viimeistään käydä hakemassa rokote.

Mainos

–Nykysuositusten mukaisesti kahden rokoteannoksen saamisen jälkeen välttyy myös karanteenilta, mikäli altistuu koronapositiiviselle henkilölle. Tällä hetkellä meillä on käytettävissä rokotteita useammalle kuin mitä rokoteaikoja varataan.

Tästä johtuen Järvi-Pohjanmaan perusturvaan voivat varata rokoteajan myös muualla kirjoilla olevat henkilöt, jotka oleskelevat alueella rokotusajan jälkeen seuraavan kolmen kuukauden ajan, jotta he voivat ottaa myös tehosterokotteen alueellamme.

Rokoteajan voivat varata nyt myös henkilöt, jotka ovat saaneet ensimmäisen rokoteannoksen muualla, mutta jotka oleskelevat pidempään Järvi-Pohjanmaan alueella ja tehosterokotuksen hankkiminen kotipaikkakunnalta on hankalaa.

Näissä tapauksissa aika tulee varata rokotusajanvarausnumeron 06 2412 7800 kautta.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.