Vanhat kuvat kertovat

Julkaistu:

RAIJA PERKKALAINEN lähetti toimitukseen Väinöntalolla Järviseudun museolla vuonna 1961 otettuja valokuvia.

–Silloin filmattiin amerikansuomalaisille lyhytfilmiä museolta. Alaspään veljekset olivat kuvaamassa, hän kertoo. –Väinö hommasi nuoria naisia kansallispuvuissaan kuvauksiin. Olimme silloin nuoria ja nättejä, kuten kuvasta näkyy.

Kuvassa istuvat oikealta vasemmalle Irja Pessi (myöhemmin Dahlvik) kauniissa Karjalan puvussaan, Raija Järvelä (myöhemmin Perkkalainen) päällään Munsalan puku, Liisa Jutila (myöhemmin Hjulfors) niin ikään Munsalan puvussa, Tuula Tupeli (myöhemmin Keskinen) Etelä-Pohjanmaan puvussa, Elsi Surma-aho (myöhemmin Ylitalo) Järviseudun puvussa, Irma Tupeli joko Alavuden tai Kuortaneen puvussa, Anni Tupeli (myöhemmin Skog) ja Vieno Mäkelä Järviseudun puku päällään.

Ylärivissä seisovat Perkkalaisen mukaan kuvausryhmän mies; Väinön kotiapulainen, jonka nimeä hän ei muista; kolme nuorta, joista kiharapää on Jouko Väinönpoika Tuomaala, mutta kahden muun nimet eivät ole muistissa; sekä Kalle Ahola Ranta-aholta.

–Nykyään on ollut joskus kansallispukujen tuuletustapahtumia eri paikoissa. Ennen niitä käytettiin juhla-asuina, Perkkalainen muistelee. –Puvut ovat kauniita kokonaisuuksia, jotka säilyivät äideiltä tyttärille. Arvokasta kansan osaamista ja tyylitajua.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.