Mielikuvituksellinen luontopolku Kortjärvellä

Julkaistu:

Kategoria:

,

KANTATIE 63 välittömässä läheisyydessä Kortjärvellä sijaitsee luontopolku, joka on persoonallinen poikkeus luontopolkujen sarjassa. Kruunupyyn laidalla oleva vaellusreitti ei maisemillaan suuresti sykähdytä, mutta ainutlaatuisen siitä tekee polun varrelle valmistetut ja sijoitetut hienot mielikuvitukselliset puuveistokset.

Taideteoksia on polun varrella useita ja niitä on ripoteltu tasaisesti ympäri luontopolkua. Teokset on valmistanut Göte Edsvik ja niiden aiheina on erilaisia ihmis- sekä eläinhahmoja. Patsaiden yhteyteen on sisällytetty kylttejä, joissa on hauskoja loruja paikallisella ruotsin kielen murteella. Polku on Kortjärven kyläläisten talkootyön tulosta.

AHKERANA ylläpitäjänä sekä patsaiden valmistajana toimiva Edsvik kertoo, että alkuperäinen ajatus vaellusreittiin rakentui useiden erilaisten yksityiskohtien kautta.

–Se mistä idea lähti, on vaikea kysymys. Olen aina pitänyt luonnosta ja huomannut, että vaellusreitit ovat olleet suosiossa. Aloitin polkua rakentamaan vuonna 1998 ja siitä se valmistuikin sitten nopeaan tahtiin, Edsvik kommentoi.

Edsvik sanoo, että polun ylläpito vie oman aikansa. Reitin varrella ilmenee koko ajan jotain kehitettävää. Polun yhteyteen valmistettujen patsaiden lähde ei ole yllättävimmästä päästä, vaan saattaa olla teoksista pääteltävissäkin.

–Olen katsellut eläinkirjaa ja sieltä kerännyt suurimman osan ideoistani niihin, Edsvik paljastaa.

VAELLUSREITTI on helppokulkuinen ja tällä hetkellä hyvässä kunnossa. Reitti on osin esteetön ja sopii hyvin myös lastenrattailla liikuttaessa. Polun ylläpitäjä toivottaa kaikki kiinnostuneet tervetulleiksi viettämään mielenkiintoista päivää Teerijärven Kortjärvelle.

–Uskon, että päiväreissu vaellusreitille tarjoaa varmasti monenlaista mielenkiintoista nähtävää itse kullekin, Edsvik ilmoittaa.

Vaellusreitti kulkee metsän halki ja se muodostuu kokonaisuudessaan kahdesta polusta. Lyhyempi reitti on mitaltaan reilun 3 kilometrin mittainen ja pitkälle reitille pituutta kertyy hieman yli 6 kilometria.

Matkalla näkyvissä on myös vesistöä, jonka äärelle on rakennettu laavu ja tulipaikka. Opastus reitille alkaa tieltä numero 7550 eli Kaustisentieltä. Lähtöpaikan yhteydessä on parkkipaikkoja sekä selkeä kartta reitin kulusta.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.