Evijärven kirkko jälleen käytössä

Julkaistu:

Kategoria:

,

EVIJÄRVEN kirkko on avattu jälleen käyttötauolta. Kirkkoon on toteutettu lattian huoltomaalaus ja sinne on aseteltu uudet matot. Samaan aikaan Evijärven kirkon vihkimisestä tulee kuluneeksi 260 vuotta.

Tämän kunniaksi sunnuntaina 11. heinäkuuta järjestettiin juhlamessu, jossa kirkko otettiin käyttöön. Juhlamessu toteutettiin kirkossa messulle tyypillisin perinteisin menoin. Messun vietto pohjautuu luterilaisessa kirkossa latinalaiseen jumalanpalvelusperinteeseen.

MESSUA paikan päälle oli saapunut viettämään evijärveläinen Salme Tähtinen. Tähtinen tietää kertoa olleensa valitsemassa jo edellisiä mattoja Evijärven kirkkoon vuonna 1966 Evijärven kirkkoneuvostossa. Hän on antanut panoksensa myös uusien mattojen hankintaan.

–Olen tyytyväisin mielin kävellyt matot päästä päähän. 90 vuotta täyttäessäni en halunnut syntymäpäivä juhlia, vaan lahjarahani käytettiin seurakunnan tarpeisiin, Tähtinen kertoo.

Maton punainen väri kerää Tähtiseltä positiivista palautetta. Värivalinta on sama kuin mitä kirkossa on aikaisemminkin käytetty. Tähtisestä on hienoa, että perinteitä asian suhteen on kunnioitettu.

ENSIMMÄISET muistot Tähtisellä Evijärven kirkosta ovat nuoruusvuosilta.

–Muistan kun äitini kanssa istuimme tuolla ja oli ehtoollinen. Minä en ollut käynyt ja äiti sanoi, että nyt lähdetään ehtoolliselle. Silloin piti käydä sakastissa ilmoittamassa ennen jumalanpalvelusta, että haluaa mennä ehtoolliselle, Tähtinen kommentoi.

Tähtinen osallistuu aktiivisesti Evijärvellä seurakuntaelämään ja sen toimintaan. Häntä harmittaa henkilökohtaisesti väkimäärän pieneneminen Evijärven seurakunnan toiminnassa.

–Kirkossa väkeä on aina vain vähemmän. Varsinkin nyt, kun enää ei veteraanienkaan hautajaisia järjestetä. Ne olivat aina sellaisia tilaisuuksia, joissa kirkko oli täynnä, Tähtinen muistelee.

VAIKKA seurakunnan tilaisuuksien osallistujamäärä jonkin verran Tähtistä askarruttaakin, on hän tyytyväinen siihen, kuinka paljon ja laajasti seurakunnalla on toimintaa Evijärven alueella.

–Siitä tulee olla kiitollinen, Tähtinen toteaa.

Juhlamessun jälkeen pidettiin kirkkokahvit Evijärven kirkon tiloissa. Juhlapäivän vietto jatkui vanhalla hautausmaalla ja sankarihautausmaalla tunnin mittaisella opastuskierroksella. Tämän jälkeen vuorossa oli Kirkkomuseon lähetysnäyttely. Evijärven kirkon ovet olivat avoinna kello neljään tutustumista varten.

Kirkko oli poissa käytöstä reilun kuukauden. Jumalanpalvelukset järjestettiin tuona aikana ympäri Evijärveä eri kylillä.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.