Maailmanennätys oli uhattuna MM-kisassa

Arttui Nurminen otti viidennen mestaruutensa hirrenheitossa.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Kisassa Nurminen ei kuitenkaan saanut kaikkia heiton palasia kohdalleen ja joutui tyytymään tulokseen 22,50, jolla viides peräkkäinen mestaruus irtosi.

–Pari kertaa koetin eilen, kertasi Nurminen harjoituskautensa kulkua. –Ennätys oli tuloillaan, mutta tarkoitus olisi se ensi vuonna ylittää.

Harjoittelua hän ei aikonut merkittävästi muuttaa. –Ei sillä niin ole merkitystä. Heitto on sellainen laji, napsu sinne, napsu tänne. Kyllä se vielä osuu kohdilleen.

Myöskään edellisen kisan pronssiaan puolustamassa ollut Tomi Junnila ei ollut hirttä paiskonut ennen kisaa, vaan aika oli mennyt muissa puuhissa. –Ensimmäiselle kerralle harjoittelin, totesi hyvän tekniikan omaava heittäjä, jonka parhaat tulokset syntyivät karsintakierroksella.

Pitkään lajissa kisannut Ari Autio otti pronssia. Huippuheittoa ei tällä kertaa irronnut. –Se on tämän lajin suola, kun hirsi pitää saada pyörimään. Tämä ei ole voimalaji, Autio tuumasi.

Miehet 60 -sarjan paras oli tiukan kamppailun jälkeen Matti Keski-Levijoki, joka nappasi kultaa tuloksella 19.12, Heikki Saarenmaa oli toinen ja Antti Perkkalainen kolmas. Naisten yleisessä sarjassa voiton otti Satu Seppälä.

Naiset heittävät hirrenheiton MM-kisassa 1,3 metriä pitkällä, halkaisijaltaan 10 sentin paksuisella hirrellä, miesten hirsi on saman mittainen, mutta 15 senttiä halkaisijaltaan. Heitto tapahtuu paikaltaan ilman vauhtia tai pyörimistä, eikä kummankin käden ote hirrestä heitettäessä ei saa olla pelkästään hirren samasta päästä turvallisuuden vuoksi. Heittopaikkaa osoittavan puisen kynnyksen päälle ei saa astua.

Tuloksia:

Naiset yleinen: 1) Satu Seppälä 16,20, 2) Suvi Savolainen 15,09, 3) Riitta Liisa Rinne 8,87

Naiset 60 v. 1) Sirpa Hanhisalo 10,37, 2) Kirsti Saarimäki 6,90

Miehet yleinen 1) Arttu Nurminen 22,50, 2) Tomi Junnila 14,80, 3) Ari Autio 14,66, 4) Jukka Salo 10,32

Miehet 60 v. 1) Matti Keski-Levijoki 19,12, 2) Heikki Saarenmaa 16,85, 3) Antti Perkkalainen 16,36

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.