Ensimmäinen Superpesis-ottelu teki vaikutuksen

Tuomo Toivo ja Eila Mattila nauttivat Vedon ja Sotkamon Jymyn välisestä mittelöstä Saarikentällä.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Saarijärvellä asuva Tuomo Toivo ajoi Vimpeliin naisystävänsä Eila Mattilan kanssa tämän langon kutsumana.

–Peliin tulosta oli puhetta jo aikaa sitten, piti jo viime kesänä tulla, mutta nyt Antti (Antero Mattila) antoi meille Vetolainen-liitteen, josta katsoimme sopivan pelin. Hän hankki meille liputkin, Mattila kertoo.

Hänen edellisestä paikan päällä seuraamastaan pesäpallo-ottelusta on tovi siitäkin. Mattila muistelee käyneensä Saarikentällä seurustellessaan edesmenneen miehensä Eeron kanssa 19-vuotiaana, yli 60 vuotta sitten.

–Mäkelän Paavo sai silloin yleisön riehaantumaan, hän muisteli 7-kertaisen Itä–Länsi -pelaajan edesottamuksia. –Eero oli innokas pesäpallon seuraaja, ja kävi usein Vimpelissä pelejä katsomassa, mutten mennyt enää mukaan, mutta seurasin kyllä Vimpelin ja Jyväskylän joukkueiden edesottamuksia.

–Saa sitten Keski-Suomessa kertoa, että on käyty Saarikentällä, tuumi Toivo ennen peliä. Hän seuraa livenä lähinnä jääkiekkoa ja jalkapalloa, poikansa kanssa. –Jyväskylässähän on joskus ollut hyvää pesäpalloa, ja naiset pelaavat vieläkin. Pesäpallo on jäänyt itselleni vieraaksi. En ole pelannut sitä koskaan, mutta Saarijärven Mahlulla, jossa kävin koulua, kävin joskus 15-vuotiaana seuraamassa pelejä.

PELIN jälkeen Toivo ja Mattila olivat vaikuttuneita näkemästään. –Meinasi olla jännä peli! Olihan se valtava elämys, täällä oli mahtava tunnelma aivan samoin kuin silloin 60 vuotta sitten, kertoi Mattila. –Saimme uusia ystäviäkin!

–Yhtä jännää kuin jalkapallo, arvioi Toivo. –Pelaajien täytyy olla monitaitoisia. Peliä on seurattava tarkasti.

Hän kyseli pelin aikana sen kulusta Mattilalta, ja sillä aikaa peli ehti edetä jo seuraavaan tilanteeseen.

–Tuomo innostui kovasti noin tasaiseksi mieheksi, Mattila totesi hymyillen.

Toivo totesi, että esimerkiksi jääkiekko-otteluissa usein vain istutaan paikoillaan, vaikka tapahtuu mitä, mutta täällä yleisö pitää isoa ääntä ja elää mukana. –Takanamme istui Vedon kannattajia, jotka pitivät kovaa meteliä. Aloin jutella heille ja meillä oli hyvät keskustelut. Aiomme tulla tänne uudestaan, ehkä piankin, ystävien kanssa. Pesäpallon sääntöihin olisi hyvä tutustua ennen sitä tarkemmin.

–Pesis on täällä henki ja veri. Koko Vimpelin porukka on yhtä, Mattila kokee.

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.