Nelimarkka-museon tuottama näyttely avattiin Kauhavalla

Julkaistu:

KAUHAVALLA taidegalleria Kaaressa on heinäkuusta lähtien esillä näyttely nimeltä Enkeli taivaalla – pohjalaistaiteilijoiden uskonnon aiheita. Näyttelytuotannosta vastaa Etelä-Pohjanmaalla taiteen alueellisena vastuumuseona toimiva Alajärven Nelimarkka-museo. Näyttelyllä halutaan tutkia, miten uskonto ja uskonnollisuus näkyvät pohjalaistaiteessa.

Nelimarkka-museon museotoimenjohtaja Elina Alkio kertoo avajaistilaisuudessa museon tehtävänä olevan tehdä taide saavutettavaksi koko Etelä-Pohjanmaan alueella. Kauhavan näyttelyn on tarkoitus olla luonteeltaan ennakkokatsausnäyttely. Ensi syksynä on luvassa suurempi katsaus aiheeseen Nelimarkka-museossa.

–Näyttelyt keskittyvät uskontoon ja taiteeseen. Keskiössä on, miten uskontoa voi eri tavoin kuvata taiteessa, Alkio kommentoi.

ALKIO sanoo olevansa iloinen voidessaan seistä kohta alkavassa näyttelyssä. Hän kehuu näyttelyä hienoksi kokonaisuudeksi. Pieneen tilaan on saatu monipuolinen kattaus taidetta esille.

–Kauhavalla on hienot puitteet taiteen esittämiselle, joten tänne voi ilolla tuoda erilaisia näyttelyitä. Haluan kiittää kovasti Kauhavan kulttuuripalveluita hyvin sujuneesta yhteistyöstä. Saimme tänne myös yhden teoksen Nelimarkalta, jota en itsekään ollut nähnyt muuta kuin kuvissa, Alkio ilmoittaa.

Kauhavan kaupunginjohtaja Markku Lumio toivotti kaikki tervetulleiksi avajaisiin. Lumion mukaan näyttelyn avaaminen Kauhavalla on varta vasten suunniteltu juhlistamaan tänään alkavia herättäjäjuhlia.

–Näyttelyn tarkoituksena on tarjota esimerkkejä ja tuoda aihetta tutuksi, Lumio sanoo.

LUMIO toteaa uskonto nivoutuvan vahvasti kulttuuriin ja yhteiskuntaan. Se on pysyvä osa ihmistä, joka näkyy monin tavoin, esimerkiksi pyhinä rakennuksina, perinteissä, pyhäpäivissä ja arjessakin. Uskontoa ilmenee myös tieteessä, taiteessa kuin myös populaarikulttuurissakin.

–Uskonnon vaikutus taiteeseen on valtava. Niiden kautta on esitetty omia näkemyksiä länsimaisen taidehistorian kristillisistä aiheista tai kuvattu omia tuntemuksia uskonnollisen yhteisön jäsenenä, Lumio kertoo.

Mukana näyttelyssä on noin kaksikymmentä teosta. Näyttelyssä teoksia on esillä muun muassa Eero Nelimarkalta, Veikko Vionojalta sekä Juhani Palmulta. Näyttely on esillä elokuun 28. päivään asti.

Galleria Kaari sijaitsee Kauhavalla Kauppatiellä. Samassa rakennuksessa sijaitsevat myös Kauhavan pääkirjasto ja puukko- ja tekstiilimuseo. Kaaressa pidetään taide-, tekstiili- ja muotoilunäyttelyitä.

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.