Urheilun suurseurat lähtivät joukolla mukaan Urheilukortin toimintaan – mukana myös Vimpelin Veto

Vimpelin Vedon lukkari Perttu Ruuska. Kuva: Jari Porttila

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

-Tähän mennessä Suomen Urheilukortti-sopimuksen on lähtenyt mukaan yli 50 seuraa, lajiliittoa ja urheiluyhteisöä ja uusia mukaan lähtijöitä tulee koko ajan lisää. Urheilukortilla on selkeä tilaus suomalaisessa urheilukentässä, Suomen Urheilukortin hallituksen puheenjohtaja Mikko Vanni kertoo.

Urheilukortti on monipuolinen mobiili tapahtumakortti

Urheilukortti on urheilun taustavaikuttajien sekä urheiluorganisaatioiden yhdessä kehittämä mobiilikortti, joka innostaa kuluttajia kotikatsomoista eri lajien urheilutapahtumiin. Urheilukortilla houkutellaan erityisesti uusia katsojia sekä lisätään ja monipuolistetaan jo urheilutapahtumissa käyvien kuluttajien tapahtumakäyntejä. Mobiilisovelluksen urheilukalenteri on veloituksetta ladattavissa, ja lisäksi

Urheilukortin haltijoille tulee tarjolle runsaasti palveluja ja etuja.

-Suurista seuroista mukana ovat jo nyt jääkiekon liigaseuroista Tappara, Ilves, Ässät, Jukurit, HPK ja JYP sekä KHL-seura Helsingin Jokerit. Koripallosta mukana on mm. Helsinki Seagulls ja jalkapallosta HJK. Monilajiseuroista voidaan mainita Vimpelin Veto, lentopallon puolelta mukana ovat muun muassa VaLePa, Kokkolan Tiikerit, LP Viesti ja Vantaan Ducks, Vanni kertoo.

Naisten ja nuorten urheilua paremmin esille

-Urheilukortti haluaa korostetusti tukea naisten liigoja ja naisurheilua. Naisten Mestaruusliigasta Urheilukorttiin osallistuvat mm. LP-Vampula ja Liigaploki. Kansallista liigaa edustavat jo TiPS, PK 35 ja HJK. On todella hienoa, että liigajoukkueiden ohella myös mm. yleisurheilu, taitoluistelu ja tanssiurheilu ovat jo Urheilukortti-perheessä mukana.

-Urheilukumppanien hankintaa on tehostanut kaikkien tuntema pituushypyn Suomen ennätyksen haltija Ringa Ropo, joka on parin kuukauden ajan ollut täydentämässä Urheilukortin tiimiä, Vanni paljastaa.

Urheilukortti, kannustaa kuluttajia tulemaan urheilutapahtumiin ja lisää seurojen, lajiliittojen, olympia- ja paralympiarahastojen tuottoja. Kortin myötä urheilu ja liikunta saa neljässä vuodessa jopa 20 miljoonan lisärahoituksen toiminnalleen edellyttäen, että Urheilukorttien myynti nousee toivotulla tavalla 180 000 korttiin kauden 2024-2025 aikana.

Mobiilikorttina ladattavan Urheilukortin avulla käyttäjä saa pääsylippuja tapahtumiin alennetulla hinnalla, ja osan lipun hinnasta voi ohjata suoraan haluamalleen seuralle, lajiliitolle, Olympiarahastoon tai Paralympiarahastoon.

-Paralympiakomitea näkee Urheilukortti -yhteistyön merkittävänä paitsi taloudellisesti niin myös toiminnallisesti, pääsihteeri Riikka Juntunen korostaa.

-Yhteistyö eri lajiliittojen ja seurojen kanssa saa Urheilukortin välityksellä täysin uusia ja innovatiivisia muotoja.

Lajiliitoista ovat Urheilukorttiin jo nyt ilmoittautuneet AKK, Amerikkalainen Jalkapallo, Ampumaurheilu, Judo, Taitoluistelu, Tanssiurheilu, Tennis ja yleisurheilu eli Suomen Urheiluliitto. Muita mielenkiintoisia uusia kumppaneita ovat myös Urheilumuseo ja Liikuntakeskus Pajulahti sekä Fressi kuntosaliketju. Lisäksi mm. hiihtoon, tennikseen, golfiin ja suunnistukseen tulee liittymään edullisia palveluja Urheilukortin haltijoille.

Urheilukorttia voi syksystä alkaen käyttää myös kuntosalikorttina. Suomen suurin kuntosaliketju Fressi ottaa kortin käyttöön kaikissa toimipisteissään, joita on jo 42 ympäri Suomea.

Kaupunkiseutujen urheilutarjonnan kehittäminen päämääränä

Hämeenlinnasta Urheilukorttitoimintaan ovat lähteneet mukaan kaikki kaupungin merkittävät urheiluseurat eli HPK, Hämeenlinnan Lentopallokerho, jalkapalloseura HJS ja salibandyseura Steelers.

Liigassa pelaavalle HPK:lle oli itsestään selvää, että he ovat mukana toiminnassa.

-Uskomme saavamme Urheilukortin myötä uusia kohderyhmiä mukaan jääkiekkokatsomoon. Meillä on vakiintuneita katsojia, mutta Urheilukortin myötä pystymme tarjoamaan jääkiekkoelämyksiä myös sellaisille katsojille, jotka eivät normaalisti hakeudu katsomoihin, HPK:n toimitusjohtaja Antti Toivanen painottaa.

-Haluamme olla myös mukana kaikissa uusissa, urheilua ja liikuntaa eteenpäin vievissä hankkeissa ja Urheilukortti on juuri sitä. Sillä on myös merkittävä vaikutus seurojen varainhankintaan, Toivanen muistuttaa.

Hämeenlinnan ohella vastaavia Urheilukortti -keskittymiä on jo syntymässä myös muun muassa Tampereelle, Jyväskylään, Kokkolaan ja Helsinkiin.

Urheilukalenteri iso mahdollisuus kuluttajille

Yksi Urheilukortin tarjoamista tärkeimmistä ominaisuuksista on urheilukalenteri. Jokainen käyttäjä näkee kalenterista päiväkohtaisesti millaisia urheilu- ja liikuntatapahtumia on tarjolla Urheilukortin kumppanilajien ja -seurojen toimesta.

-Keskitetty urheilutapahtumien kalenteri tarjoaa käyttäjille mahdollisuuden löytää uusia lajeja, joita voi käydä seuraamassa. Tällaista keskitettyä palvelua ei urheilun kuluttajille ja katsojille ole ollut aiemmin tarjolla, painottaa Urheilukortin hallituksen jäsen Jukka-Pekka Vuorinen.

-Mobiilisovellus tulee jatkossa tarjoamaan seuroille ja lajiliitoille uuden tavan informoida kuluttajia tapahtumistaan, muistuttaa Vuorinen.

Urheilukortin mobiilisovellus julkaistaan elokuussa. Suomen Urheilukortti oy rakentaa sitä yhdessä Devolon Oy:n kanssa EU-rakennerahastotuen avulla.

Hankkiessaan 69 euron hintaisen Urheilukortin kuluttaja saa siihen viisi pääsylippua ja jatkossa myös muita palveluita. Yhden tapahtuman hinta kuluttajalle on 13,80 euroa. Urheilukorttiin mukaan tulevien tapahtumien pääsylippujen normaalihinta on 15-18 euroa.

Keplin toiminta-alueelta kahdeksan urheiluseuraa ja Vimpeli mukaan Urheilukorttiin

Keski-Pohjanmaan urheilumaakunnan alueelta Urheilukorttiin on lähdössä iso joukko isoja urheiluseuroja useasta eri lajista. Merkille pantavaa on että Kokkolan Tiikerit lentopallo- ja yleisölajiseurana sekä Kalajoki Golf ja Kokkolan Suunnistajat lähtevät ensimmäisten seurojen joukossa tarjoamaan Urheilukorttiin seuran tuottamia liikuntapalveluja siihen ladattavien pääsylippujen täydentäjiksi.

– Urheilukortti mahdollistaa urheiluseuroille uusien tuotteiden ja palveluiden kehittämisen urheilutapahtumien pääsylippujen rinnalla. Kalajoen PAR3 -kenttä tulee Urheilukortin lunastaneille golffaajille tarjolle sekä Kokkolan Suunnistajien organisoimat kuntorastit, kertovat Kalajoen Golfin toiminnanjohtaja Esa Takala sekä Kokkolan Suunnistajien kuntosuunnistusvastaava Timo Ronkainen

– Saimme jo ensivaiheessa laajan ja monipuolisen tarjonnan alueemme urheilufaneille kun Vimpelin Veto päätti ensimmäisenä Superpesis-seurana ja naisten korisliigapaikkakuntana liittyä mukaan Urheilukorttiin. Myös ykköspesiksen Kannuksen Ura liittyi viime viikolla mukaan. 
Sisäpalloilulajeista Kokkolan Tiikerit, Hermes ja Nibacos sekä Vieska Futsal halusivat lähteä rohkeasti mukaan ensimmäisten seurojen joukossa, Petri Harsunen iloitsee.

Urheiluseurat:
Helsinki Seagulls
Helsingin Jalkapalloklubi – HJK
HPK – Liiga
Hämeenlinnan jalkapalloseura – HJS
Hämeenlinnan Lentopallokerho
Ilves – Hockey
JJK Jyväskylä
Jokerit HC
Jukurit HC
JYP Jyväskylä
Kalajoki Golf
Kannuksen Ura
Kokkolan Hermes
Kokkolan Suunnistajat
Kokkolan Tiikerit

Koovee
Liigaploki
LP-Vampula
LP Viesti Salo
Nibacos Kokkola
O2 Jyväskylä
Pallokerho – 35
Pohti SkiTeam
Porin Ässät HC
Raision Loimu
Ski Jyväskylä
Steelers Hämeenlinna
Tappara-Tamhockey
Tikkurilan Palloseura
Torpan Pojat
VaLePa
Vantaan Ducks
Vierumäki Golf
Vieska Futsal
Vimpelin Veto

Lajiliitot:
AKK Motorsport
Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto ja Vaahteraliiga
Suomen Ampumaurheiluliitto
Suomen Judoliitto
Suomen Taitoluisteluliitto
Suomen Tanssiurheiluliitto
Suomen Tennisliitto
Suomen Urheiluliitto

Muut urheiluyhteisöt:
Fressi Hyvinvointikeskukset ja 24 h -kuntosalit
Liikuntakeskus Pajulahti
Paavo Nurmi Games – PN Turku
Suomen Paralympiakomitea
Suomen Urheilumuseo

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.