Virret raikuivat Välijoella

Julkaistu:

Kategoria:

,

EVIJÄRVI-SEURA sekä Evijärven seurakunta järjestivät 27. kesäkuuta kesäkirkkotilaisuuden Evijärven Uittomieskämpällä. Jumalanpalveluksessa istuttiin veden äärellä kauniin luonnon keskellä Jumalan sanaa kuunnellen. Sunnuntaina sää suosi ja tilaisuus saatiin vietyä läpi aurinkoisessa kesäkelissä.

Evijärvi-seuran puheenjohtaja Heikki Valijoki kertoo olleensa jo 25 vuotta järjestämässä kyseistä kesätapahtumaa. Hän kertoo tapahtumapaikan sijaitsevan vanhan kirkkotien varrella. Tie on kulkenut Välijoen varrelta aikoinaan Pietarsaaren emäseurakuntaan.

–Näistä tapahtumista jokainen on jäänyt minulle syvään sisimpään. Tämä on kesän kohokohta, Valijoki tiivistää.

SEURAKUNNAN virkaatekevänä kirkkoherrana Evijärvellä toimiva pastori Minna Lainimo toteaa Evijärvellä seurakunnan ja Evijärvi-seuran välisen yhteistyön toimivan sujuvasti.

–Tämänlaiset yhteiset tilanteet ovat ehdottomasti parhaita. On upeaa, että yhteistyö toimii molempiin suuntiin mutkattomasti, Lainimo kiittelee.

Alkukesän toiminta ja seurakuntaelämä Evijärvellä on keskittynyt enemmän kyliin ja ulkotapahtumiin, kuten esimerkiksi kirkkopihaan. Tähän taustatekijänä on Evijärven kirkkoon toteutettava lattian huoltomaalaus.

–Kirkko on tämän vuoksi poissa käytöstä heinäkuun alkuun saakka, Lainimo informoi.

PÄIVÄN saarnassa käsiteltiin ja ihmeteltiin elämää yleisellä tasolla. Lainimon mukaan juhannus on suomalaisille syvällistä aikaa. Monet miettivät suomalaisen suven yöttömänä yönä elämän suuria kysymyksiä.

–Aika moni käy varmasti mielessään läpi myös kiitollisuuden aiheita. Niissäkin riittää paljon pohdittavaa, Lainimo kommentoi.

Evijärven seurakunnan toimintaan liittyy kesäisin mukaan myös paljon useita kesäasukkaita. Lainimo sanoo tämän olevan paikalliselle seurakunnalle iso ilo ja rikkaus.

–Kaikki ovat lämpimästi tervetulleita seurakunnan tilaisuuksiin, Lainimo päättää.

Jumalanpalveluksen päätteeksi tarjolla oli kirkkokahvit Kk:n maa- ja kotitalousnaisten kahvittamana. Evijärven seurakunnan sekä Evijärvi-seuran tulevasta toiminnasta on mahdollista saada tietoa verkkosivujen sekä Facebookin kautta.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.