Suvinäyttely pystytetty Kortesjärven kirjastoon

Julkaistu:

KORTESJÄRVEN kesän perinteinen kulttuuri- ja kotiseututapahtuma Suvipäivät on alkanut.  Samassa yhteydessä Järvilakeuden kansalaisopisto on asettanut Kortesjärven kirjastoon esille Kortesjärven kuvataideryhmäläisten näyttelyn.

Ryhmän vetäjä Sirpa Kataja kertoo valmisteluissa työnteon maistuneen. Korkeat lämpötilat ovat antaneet projektin viimeisille vaiheille oman lisämausteensa.  Teokset valmistuivat viimeisen talven aikana ja tauluihin on kokeiltu monia erilaisia tekniikoita.

–Tuossa on sementtiä alla ja tuossa taas talouspaperia alla. Veitsitöitä on tehty myös paljon. Kyseessä ei ole mikään syömäveitsi, vaan pieni maalausveitsi, Kataja kommentoi.

TAULUJA maalanneet Hillevi Ylesmäki, Elisa Hietala, Anna Lahti sekä Päivi Harju kertovat, että taulusta taideteoksen tekee sen hallittu kokonaisuus. Tämän lisäksi hyvä ohjaus auttaa erityisesti maalausvaiheessa.

–Myös mikäli taulu on oman värisensä, niin se kiinnittää paljon enemmän huomiota. Keskenään samanväriset saattavat menettää vieretysten hohdokkuuttaan, taiteilijat tiivistävät.

Mainos

Kuvataideryhmäläiset kertovat maalaamisen olevan mukavaa yhteisöllistä puuhaa. Teosten valmistamisen ohessa tulee vaihdettua viimeisimmät kuulumiset sekä annettua tarpeen vaatiessa vertaispalautetta kollegoiden töihin.

ERILAISTEN maalaustekniikoiden lisäksi kansainväliset taideteokset ovat kuvataideryhmänmaalaajille tuttua kauraa. Vastakkain kilpailutilanteeseen asetettaessa italialaisen Leonardo di ser Piero da Vinci Mona Lisan sekä norjalaisen taidemaalarin Edvard Munchin Huudon yleinen mielipide kallistuu vahvasti Mona Lisan puolelle.

–Norjalainen jää nyt kakkoseksi. Se on rehellisesti sanoen aivan hirveä taulu. Emme tiedä mikä siinä kiehtoo, kortesjärveläiset taiteilijat tyrmäävät.

Teoksia Kortesjärvellä Suvinäyttelyssä on esillä yhteensä noin kolmekymmentä. Taulut ovat esillä vierailijoille heinäkuun 30. päivään saakka.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.