Golf-harrastus kulkee myötätuulessa

Julkaistu:

Aihe:

LAPPAJÄRVELLÄ golfkausi on päässyt hyvään vauhtiin. Starttikursseja järjestetään koko ajan uusille harrastajille ja kentillä riittää liikehdintää. Putit napsuvat vaihtelevalla menestyksellä ja Fore-huudot kajahtavat.

Järviseudun Golfseuran ladykapteeni Sirpa Viljanmaa uskoo lomien käynnistyessä vielä isomman sutinan alkavan Lappajärven golfkentillä. Golf on ollut kovassa nosteessa viimeisinä vuosina. Viljanmaa kertoo nosteen jatkumisen näkyneen Lappajärvellä myös tänä keväänä.

–Tosi hyvin Kivitipun paketit ovat käyneet tänä vuonna kaupaksi, Viljanmaa kommentoi.

VILJANMAA kuvailee golfia koukuttavaksi lajiksi. Hyvältä golfpelaajalta edellytetään hyvää hermojen hallintaa sekä kärsivällisyyttä. Laji osaa palauttaa sopivasti takaisin maanpinnalle, jos suorituksistaan innostuu yhtään liikaa.

–Lajin parissa on hirveän erilaisia ihmisiä ja kuka tahansa voi olla lajissa hyvä. Tässä voi kilpailla muita vastaan, mutta pääasiassa mennään itseään vastaan. Ehkä ne tekevätkin tästä lajista sopivan vauvasta vaariin, Viljanmaa sanoo.

–Tyylipisteitä ei jaeta. Kukin lyö tyylillään ja kunhan pallo menee ainakin useimmiten eteenpäin, niin silloin pelikin kulkee, Viljanmaa jatkaa.

LADYKAPTEENI allekirjoittaa golfilla olleen pitkään maine jokseenkin elitistisenä lajina. Hän näkee, että tämän maineen todellinen luonne on korjaantumassa tällä hetkellä pala palalta.

–Ehkä se on ollut sellainen aikojen alussa, joten siitä on jäänyt vanhoja kaikuja liikkumaan. Olen huomannut useiden alkaneen hiljalleen tajuamaan, että tämä on lajina lopulta halvempi kuin esimerkiksi jääkiekko. Toki rahaa saa menemään niin paljon kuin haluaa, mutta halvallakin pääsee, Viljanmaa kertoo.

Suomessa tällä hetkellä nousee tasaiseen tahtiin hyvin lahjakkaita golfpelaajia. Viljanmaa näkee kehityksen taustalla olevan harrastajapohjan laajuuden.

–Golf varmasti sopii hyvin suomalaiselle mentaliteetille. Se vaatii rauhallisuutta ja sisältää paljon liikkumista luonnossa, Viljanmaa arvioi.

JÄRVISEUDUN Golfseuran tavoitteena on ollut järjestää paljon toimintaa sekä naisille että aloittelijoille. Viljanmaa toteaa useiden kurssin käyvien jättävän harrastuksensa siihen ja toivoo, että harrastusta lähdettäisiin kokeilemaan myös kursseilla käymisten jälkeen.

–Hienointa olisi, kun pelaamaan lähtemisen kynnys madaltuisi. Tilaa täällä golfkentällä riittää taatusti aivan kaikille. Kentän kiertämisessä matkaa tulee nopeasti jopa kymmenen kilometriä, mutta meillä on kuitenkin golfautoja ja mopoja vuokralla tarvittaessa, Viljanmaa päättää.

Kivitipusta on saatavana 1–5 vuorokauden golfpaketteja. Pakettiin sisältyvät majoitus, Kivitipun virkistystilojen käyttö sekä kenttien käyttöön vaadittavat kierrosmaksut.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.