112 Suomi -sovellus tuo turvaa arkeen

Julkaistu:

Aihe:

KESÄ on taas Suomessa. Samalla kun lämpimät olosuhteet mahdollistavat monenlaisia vapaa-ajanviettomahdollisuuksia, on tärkeää muistaa sen myös lisäävän erilaisia onnettomuusriskitilanteita.

Hätäkeskuslaitos ja Digia-yhtiö ovat julkaisseet vuosia sitten 112 Suomi -sovelluksen, jonka avulla on mahdollista soittaa hätänumeroon ja toteuttaa hätäpaikannus. Tämä korostuu varsinkin tilanteessa, kun hätätapaus ilmenee mahdollisesti tuntemattomassa paikassa. Mobiilisovellus on kehitetty yhteistyössä eri turvallisuustoimijoiden kanssa.

Kortesjärvellä sopimuspalomiehenä toimiva Antti Asuinmaa suosittelee sovelluksen lataamista. Hänen mukaansa sovellus parantaa kaikkien turvallisuutta.

–Jos osoitetta ei ole tiedossa ja esimerkiksi marjastaja saa sairaskohtauksen maastossa, niin silloin paikannus ilman muuta auttaa. Sovellus parantaa etenkin metsässä ja pelloilla työskentelevien, liikkuvien ja harrastavien ihmisten saavutettavuutta, Asuinmaa kommentoi.

112 -SOVELLUKSEN automaattinen sijaintitiedon välittyminen hätäkeskukselle nopeuttaa hätäpuhelujen käsittelyä ja apua osataan lähettää paikalle lähimmästä mahdollisesta yksiköstä. Sovelluksen Palvelut-välilehdeltä on mahdollista saada tietoon päivystysnumeroita kiireettömään avuntarpeeseen. Tämän lisäksi sovelluksen avulla voi tarkistaa voit tarkistaa sovelluksen avulla lähimmän sydäniskurin sijainnin.

–Olemme testanneet sovellusta Vapaaehtoisessa pelastuspalvelussa. Sijainti tulee noin 10 metrin tarkkuudella, Asuinmaa tiedottaa.

Edellä mainittujen ominaisuuksien lisäksi sovelluksen kautta välitetään puhelimen sijaintitietoon perustuen alueelliset vaara- ja viranomaistiedotteet. Tiedotteiden sisällöstä vastaa aina tiedotteen antava viranomainen. Uudesta vaara- ja viranomaistiedotteesta saa äänimerkin sekä ilmoituksen puhelimen näytölle.

KÄYTÖSSÄ on huomioitava, että puhelinten omat käyttöjärjestelmät saattavat rajoittaa tiedotteiden läpituloa. Ilmoitus voi jäädä tulematta esimerkiksi silloin, jos ei ole antanut sovellukselle lupaa seurata sijaintia tai lähettää ilmoituksia, puhelin on virransäästötilassa tai paikannus ei ole jostain syystä onnistunut.

–Osa porukasta haluaa välttää sijainnin käyttöä puhelimessa akunkäyttöön vedoten. Voin kertoa omasta kokemuksesta, että minulla sijainti on ollut aina päällä, eikä akkua ole kulunut yhtään enempää, Asuinmaa toteaa.

Sovelluksen latauduttua ja puhelinnumeron syöttämisen jälkeen ilmestyy iso painike hätäpuhelun soittamiseksi. Sitä ei tule painaa, jos ei aio soittaa hätänumeroon. Tällöin sovelluksen voi sulkea. Toivon mukaan tämän jälkeen sovellusta ei tarvitse koskaan avata.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.