Pelastusrengas Kirsilän uimarannalle

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

LÄHITAPIOLA Etelä-Pohjanmaa lahjoittaa 6 pelastusrengasta Etelä-Pohjanmaan alueelle. Renkaiden paikat valikoituivat sosiaalisessa mediassa paikallisilta saatujen ehdotusten joukosta ja yhdeksi kohteeksi päätyi Kirsilän uimaranta Evijärvellä. Kaikki kuusi pelastusrengasta luovutetaan kohteisiin kesäkuun aikana.

Rengaslahjoitukset ovat osa LähiTapiolan ja Suomen Uima- ja Hengenpelastusliiton yhteistyötä vesiturvallisuuden lisäämiseksi. Tänäkin kesänä ihmiset liikkuvat paljolti kotimaassa ja vesien äärellä. LähiTapiolan edustajat Jukka Äyrä sekä Pekka Mäenpää kertovat haluavansa olla osaltaan turvaamassa myös ajanviettoa rannoilla ja vesillä.

–Suomessa hukkuu edelleen vuosittain keskimäärin noin 100–150 ihmistä, mikä on asukaslukuun suhteutettuna huomattavasti enemmän kuin muissa Pohjoismaissa. Tämän vuoksi pelastusrenkaiden hankinta on erittäin tärkeää, Äyrä ilmoittaa.

SUOMEN Uima- ja Hengenpelastusliiton mukaan alkuvuonna suru-uutisia on kantautunut vesiltä hieman viime vuotta vähemmän. Vuosi sitten leuto talvi ja ihmisten lisääntynyt liikkuminen luonnossa selittivät osaltaan alkuvuoden 2020 korkeampia lukuja. Myös koronavirusepidemian aikaiset poikkeusolot saivat ihmiset ulkoilemaan enemmän.

Äyrä sanoo osan hukkumisista tapahtuvan ihmisten pudottua syystä tai toisesta yllättäen veteen. Vene voi kokeneellakin veneilijällä kaatua ja rantapenkereeltä tai laiturilta voi kompastua sekä pudota.

–Tällöin on tärkeää, että tilanteen nähneillä on jotain kättä pidempää, kuten pelastusrengas, jonka voi heittää pudonneelle kelluttavaksi apuvälineeksi, Äyrä kommentoi.

MÄENPÄÄ on Äyrän kanssa samoilla linjoilla. Hänen mukaansa tänä kesänä monet saattavat kokeilla veneilyä tai mökkeilyä ensimmäistä kertaa. Myös ilmojen lämpeneminen houkuttelee vesistöjen äärelle.

–Luonnollisesti on tärkeää toimia veden äärellä ennakoivasti ja huolellisesti oli sitten kesäisellä uimareissulla tai talviaikaan pilkillä, Mäenpää toteaa.

–Lahjoittamalla pelastusrenkaita haluamme osaltamme tehdä eteläpohjalaisten kesänvietosta turvallisempaa myös tänä toisena poikkeuskesänä, Mäenpää jatkaa

Antti Saari Evijärven kunnasta antaa kiitoksen sanansa Evijärven kunnan puolesta LähiTapiola Etelä-Pohjanmaalle.

–Tämä lahjoitus lisää turvallisuutta Evijärven rannoilla, Saari päättää.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.