110-vuotisjuhlaottelu Virkiän nimiin

Veikkolan pesäpallokentällä pelattiin naisten Ykköspesistä. Ottelu oli samalla Lappajärven Veikkojen 110-vuotisjuhlaottelu.

LAPPAJÄRVELLÄ Veikkolan pesäpallokentällä pelattiin perjantaina Ykköspesistä. Luvassa oli paikallisottelu, jossa vastakkain olivat Lappajärven Veikot sekä Lapuan Virkiä. Ottelu sisälsi pelin lisäksi myös juhlallisuuksia, kun tapahtumassa juhlistettiin Lappajärven Veikkojen 110-vuotista taivalta urheilun parissa.

Joukkueet olivat kohdanneet viikko aikaisemmin, jolloin Lappajärven Veikot oli ollut vahvempi osapuoli. Kiivas perjantainen taisto sarjapisteistä päättyi tällä kertaa lapualaisten voittoon. Lopulliset tulostaululle kirjautuneet lukemat olivat kotiutuslyöntikilpailun jälkeen 1–2 s (1–5, 3–1, 0–0, 1–2).

Lappajärveläisistä pirteimmän esityksen ottelussa esitti Selma Vuorinen lyödessään kaksi ja tuodessaan yhden kotijoukkueen juoksuista. Vuorinen palkittiin ansaitusti ottelussa kotijoukkueen ykköspalkittuna. Kotijoukkueen kakkospalkittu oli Aada Lehtimäki.

URHEILUSEURALLA on ollut aina tärkeä rooli Lappajärvellä. Kunnanjohtaja Sami Alasara kehuu ottelun alussa Lappajärven Veikkojen kunniakasta historiaa.

–Veikot ovat nyt päässeet niin sanotusti miehen ikään. Täällä on ollut merkittäviä urheilijoita pesäpallon lisäksi painissa, yleisurheilussa sekä monessa muussa. Voin olla kunnanjohtajana iloinen Lappajärven maineesta urheilupitäjänä, Alasara sanoo.

Lappajärven Veikkojen oma kasvatti, pesäpallovaikuttaja Perttu Hautala korostaa paikallisen urheiluseuran roolia kasvattajana ja kasvuympäristönä. Hän pitää liikunnan kasvatuksellista merkitystä tärkeänä.

–Seurana Lappajärven Veikot on tarjonnut minulle upean ympäristön. Lajikirjo on ollut laaja ja monia erilaisia lajeja on päässyt kokeilemaan nuoresta pitäen, Hautala toteaa.

HAUTALA ilmoittaa, että nopeasti kaupungistuvassa Suomessa lasten liikkuminen liikuntapaikoille on muodostunut monissa tilanteissa ongelmalliseksi eikä ole millään tavalla itsestäänselvyys. Myös harrastamisen kustannukset ovat useissa pitäjissä korkeat, mitkä saattavat rajoittaa nuorten harrastusvalikoimaa.

Harrastusten kustannuksia ovat nostaneet kausien pidentyminen, matkojen lisääntyminen ja vapaaehtoisten määrän väheneminen seuratyössä. Näiden lisäksi seurat rakentavat ahkerasti tiloja omiin käyttöihinsä. Tämä parantaa urheilun olosuhteita, mutta johtaa luonnollisesti kustannusten kasvamiseen.

–Lappajärvellä Veikoissa näitä ongelmia ei ole koskaan ollut. Se on ollut upea juttu, Hautala kiittelee.

Seuraavan ottelunsa Lappajärven Veikot pelaavat keskiviikkona 30. kesäkuuta, jolloin tiedossa on vieraspeli Vaasan Mailattaria vastaan. Peli pelataan Hietalahden pesäpallostadionilla. Mailattaret ovat tällä hetkellä Ykköspesiksen pohjoislohkon kärkijoukkue. Lappajärven Veikot majailevat sarjataulukossa keskikastissa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.