Lakeaharjun maasto erotteli jyvät akanoista

Viestiliigan osakilpailu Lakeaharjulla tarjosi yllätyksiä toisensa jälkeen. Vaativan viestin voittivat Lahden Suunnistajat sekä Navi Mikkelistä.

VIMPELIN Lakeaharjulla kilpailtu Viestiliigan osakilpailu Lakeuden viesti päättyi Lahden Suunnistajien sekä mikkeliläisen Navin juhliin. Naisten voittajajoukkueessa juoksivat Karoliina Ukskoski, Anna-Kaisa Anjala, Anna Närhi ja Minna Kauppi. Miesten viestissä vahvimman viisikon muodostivat Juho Korpi, Aleksi Sopo, Joonas Ahola, Corentin Roux sekä Olli-Markus Taivainen.

Sekä fyysisesti että taidollisesti vaativassa viestikilpailussa erot joukkueiden välillä muodostuivat suuriksi. Lahtelaisjoukkue voitti naisten viestin noin yhdeksän minuutin erolla toiseksi sijoittuneeseen joukkueeseen. Miesten sarjassa Navin keula oli maalissa seitsemän minuutin verran seuraavaan.

LAHTELAISJOUKKUEEN kärkeen lopulta pysyvästi toisella osuudella nostanut Anna-Kaisa Anjala kertoo olleensa täysin yllättynyt kärkisijastaan vaihdossa. Maastossa kanssakilpailijoiden tilanne säilyi epäselvänä läpi viestiosuuden.

–Virhettä tuli myös minulla ja oli todella epävarmaa. Ilmeisesti muillakin on ollut vaikeuksia, Anjala tiivistää.

Naisten pääsarjassa toiseksi sijoittui oululainen SK Pohjantähti ja kolmanneksi Pargas IF Paraisilta. SK Pohjantähden Kirsi Nurmi kertoo suunnistussuorituksen olleen joukkueellaan tasapainoinen, vaikka parannettavaakin jäi.

–Kokonaiskisassa olemme edelleen mukana. Tämä oli välisteppi Venloja kohden, jossa tavoitteenamme on olla korkeimmalla korokkeella, Nurmi kommentoi.

MIESTEN kilpailussa maalilinjan ensimmäisenä ylittäneen Navin Olli-Markus Taivainen kehui maalissa joukkuekavereidensa kehityskaarta.

–Monta vuotta olemme tehneet paljon töitä tällä porukalla. Tämä oli ansaittu tulos. On ollut hieno seurata nuorten miesten kehitystä, Taivainen toteaa.

Miesten viestissä kakkossijalle suunnisti Paimion Rasti ja pronssisijoituksen nappasi Tampereen Pyrintö. Parhaimmista pohjalaissuorituksista vastasivat naisten viestissä IF Femman ja miesten viestissä Lapuan Virkiä. IF Femman oli viestissä 19., Lapuan Virkiä suunnisti sijalle 13.

Lakeuden viestin lopputulosten seurauksena kilpailu Viestiliigan kokonaistilanteen kärjessä tiivistyi entisestään niin miesten kuin myös naisten sarjoissa. Seuraavan kerran Viestiliigaa kilpaillaan elokuun ensimmäisenä päivänä, jolloin luvassa on Kivennapa-viesti Kuopion Pieksänkoskella Pohjois-Savossa.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Vilma Metsälä (vas.), Mari Takala ja Noora Mäenpää ovat tyytyväisiä siihen, miten aktiivisesti suomalaiset laittavat paistinrasvat kiertoon.

Kinkkutemppu tulee jälleen – yhden kinkun rasvasta valmistetulla dieselillä pääsee jopa kolme kilometriä

K-market Veto osallistuu myös tänä vuonna, kahdeksatta kertaa, Kinkkutemppu-kiertotaloustempaukseen. Jouluruokien valmistuksesta syntyvät paistinrasvat voi tuoda kaupan keräyspisteeseen kierrätettäväksi 18.12.2023-7.1.2024. Kinkkutemppu kierrättää jo kahdeksatta joulua peräkkäin paistinrasvat uusiutuvaksi dieseliksi. Kekseliäs kiertotalouskampanja onnistui viime vuonna keräämään 45 tonnia rasvajätettä.

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.