Alajärven sivistyslautakunta 16.6.2021: Oppivelvollisuuden laajeneminen tuo kuluja kunnille

Julkaistu:

Kategoria:

,

OPPIVELVOLLISUUSLAIN mukainen oppivelvollisuuden laajentuminen toiselle asteelle sekä toisen asteen opintojen maksuttomuus aiheuttaa kunnille lisäkustannuksia opiskelijoiden tietokone-, oppikirja- ja muun opiskelumateriaalin hankinnoista. Kustannukset on voitu arvioida vasta keväällä 2021 tarjonnan ja hinnoittelujen myötä. Alajärvellä sivistyslautakunta esittää kunnanhallitukselle ja -valtuustolle Alajärven osalta oppikirjoihin 39 100 euron lisäystä lisätalousarvioon. Vimpelin kunnan osalta summa on yhteensä 23 000 euroa. 

Sivistyslautakunta päätti siirtää Titta Väänäsen kansalaisopiston rehtorin virkaan 1.8.2021 alkaen. Taloussuunnitelman mukainen organisaatiomuutos liittää vastaavan ohjaajan tehtävät kansalaisopiston rehtorille. Väänänen on hoitanut vt. rehtorin tehtäviä 1.5.2019 alkaen. Hänen varsinainen virkansa on Alajärven yläkoulun erityisopetuksen ja apulaisrehtorin virka. Lisäksi Väänänen toimi aiemmin Piispanniemen erityiskoulun rehtorina. Yläkoulun apulaisrehtoriksi nimettiin Laura Torkko.

YLIKYLÄN lakkautetun koulun luokanopettaja KM Ari Anttilan viran toimituspaikaksi on 1.8. alkaen muutettu Myllykankaan koulu. Myllykankaan koulun rehtorina toimineen luokanopettaja KM Jari Nevanperän viran toimituspaikaksi 1.8.2021 alkaen on muutettu Paavolan koulu.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.