Vedon alkukausi on ollut hyvää oppia kovempiin koitoksiin

Tomi Niskanen johdatti joukkonsa juhannustauolle sarjakärjessä.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

–Alkuviikko harjoitellaan vielä tiiviisti, sitten hermostolle ja mielelle on luvassa vapaata yhteisistä treeneistä juhannuksen ajan.

Seuraava suuri etappi on kotipeli Sotkamon Jymyä vastaan 30. kesäkuuta. –Alustava suunnitelma siihen, mitä siellä tehdään, on. Sitä peliä odotetaan myös pelaajien osalta kovasti, sekä henkisesti että pelillisesti laitetaan kaikki peliin. Alkukauden jälkeen päästään näkemään sitä, missä oma tekeminen on, tähän mennessä tämä on ollut tietynlaista opettelua. On hyvä, että on ollut tiukkoja tilanteita, oltu ahtaalla ja koettu tappiokin. Ei siinä ole mitään arvoa, jos vain rallatellaan menemään. Täytyy pystyä suhtautumaan myös vaikeuksiin oikein ja reagoimaan oikealla tavalla.

Tiistain ottelussa Pattijoen Urheilijoita vastaan Veto koki tappion lukemin 2–0 (4–0, 2–1). Lukkari Topi Kososen johdolla PattU vaikeutti Vedon sisäpeliä ja ulkopelissä oltiin ajoittain kovilla Sami Haapakosken joukkuetovereineen pommittaessa kenttää.

–Se oli herättävä, hyvä tappio. Jo alussa aisti, että ei olla riittävällä tasolla ja parhaimmillamme. Alun jälkeen tekeminen oli heikkoa, eikä ollut resursseja nousta tappioasemasta. Perjantaina Koskenkorvalla oli erilainen tunne. Oli hyvä huomata, että joukkue on vahva ja osaa käsitellä asioita.

Pelissä lukkari Perttu Ruuskaa tuurasi Janne Heimonen. 17-vuotias Lauri Vihriälä debytoi Superpesiksessä. Janne Mäkelä löi ottelussa 1 000. Superpesis-juoksunsa ja Veli-Pekka Yli-Hirvelälle ottelu oli Superpesiksen 400. Olli Heikkala palkittiin Vedon parhaana, kakkospalkittu oli Janne Heimonen.

Perjantaina Koskenkorvalla Veto pelasi hyvin latautuneena ja otti voiton 0–2 (2–7, 2–3). Entisellä kotikentällään pelannut Yli-Hirvelä palkittiin kakkospalkinnolla, paras oli vahvoja otteitaan neljällä kotiutuksella jatkanut Matias Rinta-aho.

SUNNUNTAIN pelin jälkeen Niskanen esitti hatunnoston vastustajalle. Läksyt oli luettu, ja vastustajan tekeminen sai Vedon epävarmaksi etenkin sisäpelissä, jota ei saatu pyörimään kuin pienen pätkän silloin tällöin.

–Tänäänkin pelattiin oikein hyvää ulkopeliä Pertun johdolla, joka esitti loistavaa lukkarointia, kehui Niskanen Ruuskaa. –Oli puhetta, että kotiyleisön edessä laitetaan parasta pöytään, ei pystytty tuon kummempaan.

–Ymmärrettiin, ettei tänään tehdä 15–0 tulosta, jota joku ehkä katsomossa odotti, tiivisti Ruuska joukkueen tunnelmia juoksumäärän jäädessä pieneksi. –Tämä ehkä jätti meille pelaajille ja katsojillekin sellaisen mielen, ettei tässä sarjassa yhtään peliä ilmaiseksi voiteta. Kaikki Superpesis-joukkueet, jotka tänne tulevat, pistävät kaiken likoon ja parhaimmillaan pystyvät pelaamaan tiukasti.

Kakkospalkinnon sai Elmeri Anttila, paras ulkopelaaja oli Veli-Pekka Yli-Hirvelä.

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

ISOJAKO

JA