Maatiaiskissojen leikkaus- ja sirutuspäivä Alajärvellä 10.7.

Leikkauspäivä on suunnattu maatiaiskissojen omistajille, jotka huolehtivat hyvin lemmikeistään, mutta joiden taloudellinen tilanne on vaikea esimerkiksi työttömyyden tai sairastumisen vuoksi. Naaraskissan sterilointi maksaa 45 euroa ja uroskissan kastrointi 20 euroa. Leikkauksen yhteydessä kissa rokotetaan ja mikrosirutetaan. Leikkaukseen vaaditaan ennakkoilmoittautuminen, johon löytyy ohjeet Rekku Rescuen kotisivuilta ja Facebook-sivulta.

Suomessa hylätään arviolta jopa 20 000 kissaa vuosittain. Lisäksi vapaana ulkoilevat, leikkaamattomat kotikissat aikaansaavat kissapopulaatioita, joista kukaan ei kanna vastuuta. –Kissojen leikkauttaminen ja tunnistusmerkintä rekisteröidyllä mikrosirulla ovat konkreettisia tapoja parantaa Suomen kissatilannetta. Sen vuoksi haluamme tarjota tällaisen mahdollisuuden heikommassa taloudellisessa asemassa oleville kissanomistajille, sanoo Rekku Rescuen puheenjohtaja Sadri Wirzenius.

MAATIAISKISSOJEN Drive in -mikrosirutus toteutetaan 10. heinäkuuta kello 12–15. Mikrosirutukseen ei tarvita ennakkoilmoittautumista. Rekku Rescue hoitaa sirutuksen ja sirutietojen rekisteröinnin. –Emme peri sirutuksesta maksua, mutta halutessaan voi tehdä pienen lahjoituksen keräyslippaaseemme omantunnon ja maksukyvyn mukaan, Sadri Wirzenius sanoo.

Rekisteröity mikrosiru parantaa olennaisesti kadonneen kissan mahdollisuuksia päästä takaisin kotiin. Siru on tärkeä myös sisäkissoille, koska eläin saattaa karata esimerkiksi eläinlääkärikäynnin yhteydessä. –Sirun tiedot voidaan lukea ainakin eläinlääkäriasemilla, löytöeläinten vastaanottopaikoissa ja eläinsuojeluyhdistyksissä. Sirutus on helppo ja lähes kivuton toimenpide, ja kun kissa on kerran sirutettu, säilyy siru koko loppuelämän. Se on kuin kissan sosiaaliturvatunnus, Wirzenius kertoo.

Eläinlääkärinpalkkiota lukuun ottamatta Alajärven leikkaus- ja sirutuspäivä järjestetään kokonaan palkattomana vapaaehtoistyönä. Tapahtumaa tukevat Rekku Rescuen lisäksi Eläinsuojelukeskus ja lemmikkihotelli Onnentassu sekä Alajärven kaupunki, joka tarjoaa tilat maksutta käyttöön.

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.