Hautamäki nousi takaisin sarjan johtoon

Mika Juntunen ja Sami Hautamäki olivat Pohjanmaa-rallissa SM2-sarjan nopeimpia. Kuva: Jari Kohonen

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Ville Hautamäen ja Mika Juntusen kisa alkoi jo kunnon taistelulla. Torniolaiskaksikko Anssi Rytkönen ja Juho-Ville Koskela ottivat kuitenkin avauspäivänä perjantaina kärkipaikan. Autokunta kiri perjantaina 5,8 sekunnin karkumatkalle Hautamäen ja Juntusen seuratessa kakkosena. Edellisen osakisan voittaja ja SM-kärki Jaro Kinnunen-Tuukka Shemeikka oli samassa nipussa, ainoastaan 0,4 sekunnin päässä kolmantena.

Lauantain avauksessa Rytkönen tuli tien täydeltä ja kasvatti vielä hiukan etumatkaansa, kunnes Hautamäki sai juonesta kiinni. Viiden erikoiskokeen jälkeen päivän ensimmäiselle huoltotauolle saavuttiin tilanteessa, jossa eroa oli Rytkösen hyväksi enää 6,4 sekuntia.

Pitkä ja useita rytminvaihdoksia tarjoillut kuudes erikoiskoe rallin keskimmäisellä lenkillä oli Hautamäen mukaan valikoitunut iskun paikaksi.

– Siellä oli hyvä flow-tila päällä. Oli tarkoitus ajaa pojat kiinni. Mutta pari kilometriä ennen maalia lipsahti. Mentiin vähän liian lujaa sellaiseen liukkaaseen vasuriin. Jo mutkaan mentäessä näin, että nyt ei pysytä tiellä. Pistin vehkeet täysin poikittain ja pidin kaasun pohjassa, että selvittäisiin kurvista, Hautamäki kuvaili.

– Kun suora aukesi, auto oli edelleen täysin poikittain. Painoin jarrun pohjaan ja luistettiin tietä pitkin monta kymmentä metriä. Liukuessa keula valui ojaan, mutta onneksi penkka oli niin loiva, että päästiin pakilla pois, Hautamäki huokaili

Tilanteen tiimellyksessä moottori sammui, eikä kuuma kisakone ole niitä herkimpiä käynnistymään.

– Joku n. 25 sekuntia siinä kaikkineen meni ja 18 sekuntia jäätiin pohja-ajasta, Hautamäki summasi.

Juuri, kun hyvä hyökkäys näytti epäonnistuneen ja kärki päässeen karkuun, kohtasivat sekä Rytkönen että Kinnunen tahoillaan omia ongelmia. Kinnunen osui viidennellä erikoiskokeella kiveen ja rengas meni rikki. Rytkösen auton tekniikka vastaavasti temppuili.

Kun samaan aikaan Hautamäki ja Juntunen latasivat kaiken peliin, kääntyi kisa kaikkien kommellusten jälkeen sittenkin heidän voitokseen. Kaksikko nousi rallin viimeistä edellisellä erikoiskokeella takaisin kärkeen. Lopulta voitto heltisi 12,2 sekunnin erolla Rytkösen autokuntaan.

– Ajo parani koko ajan. Tietysti, jos kävisi ajamassa edes kymmenen kilometriä ennen rallia, olisi varmasti mahdollista olla heti kärjessä. Mutta kun en ole ehtinyt. Auto piti käydä huolellisesti läpi ennen kisaa ja töitäkin on tehtävä. Mutta ei mitään, loppu hyvin, kaikki hyvin, Hautamäki naurahti maalissa huojentuneena.

Hautamäen ja Juntusen luokkavoitto takasi SM-pistejohdon ja samalla se myös piti kaksikon edustaman Porvoon Autopalvelun tiimien mestaruussarjan ykköspaikalla.

TULOKSIA:

1. Ville Hautamäki-Mika Juntunen Mitsubishi Lancer 1.03.23,5

2. Anssi Rytkönen-Juho-Ville Koskela Mitsubishi Lancer 1.03.35,7 +12,2

3. Jaro Kinnunen-Tuukka Shemeikka Mitsubishi Lancer 1.04.16,4 +52,9

4. Arto Juolahti-Jani Kovanen Mitsubishi Lancer 1.04.53,6 +1.30,1

5. Mikko Ala-Talkkari-Antti Ala-Talkkari Subaru Impreza 1.06,39,0 +3.15,5

PISTETILANNE 4/6 JÄLKEEN:

1. Ville Hautamäki 88

2. Jaro Kinnunen 79

3. Anssi Rytkönen 57

Tiimipisteet 4/6:

1. Porvoon Autopalvelu 152

2. TGS ASV Team 146

3. Printsport 130

Jari Kohonen

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.