Lavettaret nautiskeli kunnareilla

Nuori Anni Kangas on iskenyt alkukaudella tehokkaasti juoksuja Lavettarille. Kuva Ilkka Lehtimäki

Julkaistu:

Aihe:

Virkiä – LaVe 1–2 (9–5, 3–8, 0–4)

NAISTEN Ykköspesiksen paikallisottelusta Lapualla muodostui hyvin kaksijakoinen vääntö pisteistä. Lapua sai hengen päälle toisessa vuorossa ja kuittasi Veikkojen vapaataipaleella saadun juoksun tylysti. Jokerikotiuttaja Minttu Peltomäki tykitti yhteensä viisi juoksua toisessa ja kolmannessa vuorossa, ja näin jakso oli kallistumassa Virkiälle.

Milla Hakomäen komea kolmosrajapuhkaisu nostatti Veikkojen peli-ilmettä, mikä johti lopulta toivottuun tulokseen, vaikka Lapua vei avausjakson. Millan kunnarin ja tavallisen tuottaneesta lyönnistä lähtien Veikot hallitsi tapahtumia. Ulkopelivirheet vähenivät, eivätkä emännät päässet enää juhlimaan. LaVen selvää jaksovoittoa avitti Lapuan karkea harhaheitto, millä tuli kolme juoksua.

Ottelun näyttävin ulkopelisuoritus oli LaVen jaksovoiton taannut Jutta Herralan komea syöksy, joka Peltomäen ajotilanteessa esti kolmosluukkuun suunnatun kovan puhkaisun tilanteessa 3–7 samalla estäen näin kolmen lisäjuoksun tulon. Saana Lahti väläytti osaamistaan samaan paikkaan tinttaamallaan kunnarin ja tavallisen juoksun tuottaneella lyönnillä.

Lavettarien kuopus Anni Kangas osoitti supervuorossa, ettei ikä ratkaise pesäpallossa pelejä ratkottaessa. Kun LaVe piti ulkopelinsä kuosissa, Virkiä jäi ilman juoksuja. Veikkojen kärki Riikka Polso, Mette Mortensen ja Jutta Herrala täytti vaivattomasti pesät. Kangas sivalsi viimeisellä lyönnillään kolmosrajaan vedon, millä tyhjensi pajatson. Riikka Polso ja Milla Hakomäki palkittiin LaVesta. Jutta Herrala sai muiston lumoavimmasta suorituksesta.

LaVe – Tyrnävän Tempaus 2–0 (5–2, 5–1)

Lappajärven Veikkojen naisten otteet Ykköspesiksessä ovat myötätuulessa. Vaasa-pelin alkukankeudesta päässyt Lavettaret nappasi toisen voiton viikon sisään, kun Tyrnävän Tempaus koko kovia Veikkolassa sunnuntaina.

Mainos

Ottelun ratkaisut tapahtuivat heti jaksojen aluissa, mikä vapautti kotijoukkueen kauden parhaaseen esitykseen. Avausjakso käynnistyi LaVen hyvällä ulkovuorolla, mistä joukkue sai hengen päälle. Virtaa riitti loppuvihellykseen saakka. Veikot iski kaksi juoksua jaksojen ensimmäisissä vuorossa.

Lavettarien nopea kärki liikkui liukkaasti pesien välillä. Erityisesti Riikka Polsoa, neljä tuotua, oli lähes mahdoton polttaa. Monipuoliset vaihtolyönnit tuottivat 18 kolmostilannetta, mistä lyömällä tehtiin kymmenen juoksua. Vaikka Tyrnävä pääsi lähes samaan, niin 13 yrityksestä vain kolme onnistui, mikä kertoo Veikkojen hyvästä puolustuspelaamisesta.

Kotijoukkueesta voidaan nostaa esille erityisesti palkitut Mette Mortensen tilanteiden luojana ja etukentän onnistujana sekä kolme kotiutusta iskeneen ja varman kopparipelaamisen tehneen Selma Vuorisen.

Tulevana perjantaina pelit ja juhlat jatkuvat Veikkolassa. Lappajärven Veikot täyttää tänä vuonna 110 vuotta, mitä pesäpallon osalta juhlitaan Ykköspesiksen ottelulla paikallisvastustaja Lapuan Virkiää vastaan. Viime viikolla Veikot voitti supervuoron jälkeen, joten pisteistä tullaan taistelemaan varmasti tunteella ja räväkästi.

Juhliva seura tarjoaa kakkukahvit kaikille pääsylipun ostaneelle ja kutsuvieraille. Tarjoilu alkaa Veikkolassa kello 17. Juhlallisuudet alkavat 17.45 tervehdyksillä ja Maamme-laululla. Toivottavaa olisi, että yleisö huomioisi tämän ja olisi paikalla jo silloin. Peli alkaa kello 18.

Reijo Kärnä

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.