560 sai koronarokotteen Kauhavalla

Juuso Pienisaari sai lauantain ensimmäisen koronarokotteen tasan kello 10. Kuvat: Anna Lindholm
KAKSINEUVOISEN lauantain rokotuspäivä 12. kesäkuuta sujui hienosti. Rokotteita pistettiin Kauhavan hyvinvointikeskuksessa viidellä eri linjalla aamukymmenestä iltapäiväneljään.

–Kun malttaa odottaa, kyllä se oma vuoro sieltä tulee.

Näin tuumi Juuso Pienisaari, joka oli ensimmäinen Kaksineuvoisen rokotuslauantaina koronarokotteen saanut asiakas.

–Kyllä minulle oli itsestäänselvyys, että heti rokotteen otan, kun se on mahdollista. Tämä lauantai oli myös töiden puolesta helppo järjestää, kauhavalainen Pienisaari kertoi rokotteen jälkeen aulassa istuskellessaan.

Samoilla linjoilla ovat myös Lasse ja Maria Ruotsala. –Vuodenvaihteen aikaan vähän vielä mietin rokotteen ottamista, mutta kyllä kevään aikana kirkastui se ajatus, että heti rokote otetaan, kun se tulee mahdolliseksi, Lasse Ruotsala toteaa.

–Tälle lauantaille oli ensimmäiset vapaat ajat, ja ne varattiin, vaimo Maria Ruotsala täydentää.

Lauantain aikana koronarokotteen sai yhteensä 560 Kaksineuvoisen asiakasta. Kaikkiaan rokotteen ensimmäisen annoksen saaneita on Kaksineuvoisen alueella nyt yhteensä 9 215. Yli 16-vuotiaiden rokotuskattavuus on nyt 61,2prosenttia.

–Vaikka väkimäärä oli kaikkineen suuri, aikataulut pitivät hienosti. Meillä oli viisi eri linjaa ja rokotustyössä yhteensä 10 työntekijää, itsekin rokottajana toiminut johtava ylilääkäri Heidi Ojala summaa.

Iso kiitos päivän sujumisesta kuuluu Kauhavan Rotaryklubille, jonka vapaaehtoiset Jorma Risku, Kari Janhunen, Heikki Perälä, Tapani Lahti, Terho Haapala, Matti Vähäpassi, Seppo Prusti, Pertti Helenius ja Kaija Roivainen olivat mukana sekä ohjaten autoliikennettä ulkona että rokotteelle tulevia asiakkaita hyvinvointikeskuksen sisätiloissa.

–Vapaaehtoisten apu oli korvaamatonta, Ojala kiittää.

Jorma Risku ja Kari Janhunen ohjasivat liikennettä ulkona. –Koronan selättäminen on yhteinen juttu. On hienoa, että voi olla hyödyksi, vieläpä omassa kotikunnassa. Ilo olla mukana toteuttamassa tapahtumaa, jossa järjestelyt sujuvat näin hyvin, Risku toteaa.

Anna Lindholm

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.