Tommi Murto Itä-Länsi -valitsijaksi

Julkaistu:

Aihe:

Superlauantain iltaottelussa kohtaavat Idän ja Lännen parhaat miespesäpalloilijat. Länsi lähtee hakemaan toista peräkkäistä voittoaan Tommi Murron kokoamalla joukkueella. Alajärven Ankkureiden kasvatti muistetaan 10 Itä-Lännen ja 381 superpesisottelun huippupesäpalloilijana. Loistavat vaihtolyöjän ja pomppuspesialistin taidot siivittivät Murron kahdesti urallaan kärkilyöntitilaston voittoon. Ansioluettelossa on kolme SM-pronssia: Koskenkorvan Urheilijoista 2003, Seinäjoen Maila-Jusseista 2004 ja Nurmon Jymystä 2008.

Miesten Idän valitsijaksi on nousemassa yllätysnimi. Pesäpalloliitto vahvistaa asian todennäköisesti maanantaina.

Joukkueiden valinnoista naisten historialliseen arvo-otteluun vastaavat Lännen puolella 12 kautta porilaisen Pesäkarhujen riveissä Superpesistä pelannut Carita Toiviainen sekä Idän osalta saman aikakauden rakas kilpakumppani, mm. raumalaista Feraa, tamperelaista Manse PP:tä ja Turku-Pesistä edustanut Jatta Vuorinen.

Pesäkarhujen oma kasvatti Carita Toiviainen on kaksinkertainen vuoden pesäpalloilija. Arvo-otteluita kertyi uralle 11, yhdeksän Itä-Länttä ja kaksi Liitto-Lehdistöä. Kauden 2007 etenijäkuningatar on kaksinkertainen kärkilyöntitilaston voittaja. Ansioluettelossa on viisi hopeista ja kuusi pronssista SM-mitalia.

Idän valitsija Jatta Vuorinen oli yksi avainpelaajista, kun tamperelainen Manse PP voitti seurahistoriansa ensimmäisen naisten Suomen mestaruuden 2017 ja kukisti loppuottelussa Pesäkarhut. SM-kulta ja tätä seuranneen kauden SM-hopea olivat Vuoriselle uran huipentaneet ensimmäiset mitalit aikuisten sarjoissa. Ylöjärven Pallon kasvatti pelasi kaksi Itä-Länttä sekä Liitto-Lehdistö-ottelun Porissa 2016.

Mainos

Länsi on vienyt nimiinsä peräti yhdeksän edellistä naisten arvo-ottelua.

Tyttöjen ja poikien arvo-ottelut Itä-Länsi-perjantaina

Porin Itä-Länsi-tapahtuman avaa nuorten päivä perjantaina 6. elokuuta. Idän joukkueiden valitsijoina nähdään pitkän linjan pesäpallotoimijoita, kun Jaana Ojaniemi Haapajärveltä vastaa tyttöjen ja Vesa Toikka Haminasta poikien arvo-otteluvalinnoista.

Lännen valitsijat edustavat nuorempaa polvea. Tyttöjen joukkueen kasaa Satakunnassa pesäpallo-oppinsa ammentanut Pomarkun Pyryn kasvatti, entinen superpesispelaaja Ella Kaasinen, joka tekee nykyään ansiokasta työtä lajin eteen Hyvinkään Tahkon junioripäällikkönä. Poikien valitsija Jussi-Pekka Niittymäki Loimaalta muistetaan sekä pelaajan että pelinjohtajan rooleista. Viime vuosina Niittymäki on ansioitunut Loimaan Palloilijat Junioripesiksen puheenjohtajana ja käytännön seuratyössä. Niittymäki toimii kilpailupäällikkönä valtakunnallisella Tenavaleirillä heinäkuussa.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.