Soinin kunnanhallitus 10.6.2021: Salosta esitetään hallintojohtajaksi

Kunnanhallituksen asialistalla oli myös muun muassa matkailutoiminnan ja kunnan viestinnän resurssin lisääminen.

KUNNANHALLITUS päätti esittää valtuustolle, että hallintojohtajan virkaan valitaan upseeri Jari Salonen. Virka täytetään toistaiseksi voimassa olevana ja sen täyttämisessä noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa.

MATKAILUTOIMINNAN ja kunnan viestinnän resurssia esitetään vahvistettavaksi noin puolen henkilötyövuoden verran. Nykyisen liikuntasihteerin ja puolikkaan nuorisotyöntekijän sijaan palkattaisiin kaksi henkilöä nimikkeillä vapaa-ajan ohjaaja ja matkailu-/viestintäkoordinaattori. Tehtävät täytettäisiin syksystä 2021 alkaen määräaikaisina vuoden 2022 loppuun. Tänä aikana nähdään, onko kyseinen tehtäväkokonaisuus toimiva. Määrärahalisäys olisi vuositasolla noin 25 000 euroa.

SOININ Suomen malli saa avilta 18 400 euron valtionavustuksen, mikä kattaa 80 prosenttia koko hankkeen kustannuksista. Kunnan omarahoitusosuus on 4 500 euroa. Hankkeen tarkoituksena on tehostaa soinilaisten lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksia myös sivukylillä.

KYYJÄRVEN kunta on käynnistänyt Kauniskankaan alueelle tuulivoimaa koskevan osayleiskaavan laatimisen. Länsiosastaan hankealue sijaitsee 2,5 kilometrin päässä Soinin ja Alajärven kuntarajoista. Hankealue on kooltaan noin 2 325 hehtaaria. Soini esittää lausuntonaan, ettei kaavakäsittely saa millään tavalla vaikeuttaa Soinissa jo vireillä olevien hankkeiden etenemistä. Soinin kunta pitää tärkeänä yhteisvaikutusten arvion tarkkaa tutkimista kyseisellä alueella.

Soinin Vuokratalot Oy:n kohteiden Kukkoparvi, Koivulahti, Laasalankartano ja Kaunishalme myynti on toteutunut. Kunnanvaltuusto varasi tarkoitukseen 302 000 euroa. Lopullinen maksuosuus on 262 965,66 euroa.

KEIHÄÄNHEITTÄJÄ Jelena Jaakkolalle päätettiin antaa sponsoritukea 1 000 euroa.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.