Lukijan mielipideartikkeli:

Vielä kunnan asioiden hoidosta näin ”apupuolueen” näkökulmasta

KUN luin Matti Latvalan vastinetta Matti Lehdon kirjoitukseen (JS 27.5), tuli ensimmäiseksi mieleeni vanha suomalainen sanonta, miten se nyt menikään niin että joku älähtää kun kolahtaa.

Myös Hannu Särkinen kirjoitti Matti Lehdon kirjoituksesta. Edellä mainitussa Matti Lehdon kirjoituksessa kerrottiin nykyisten Vimpelin luottamushenkilöiden välisestä luottamustilasta, joka ei ole hyvä. Hän ei viitannut missään kohtaa heihin jotka antoivat hänen kirjoitukseensa vastineen. Vastineet viittaavat siihen, että he tuntevat olevansa vastuullisia Vimpelin luottamushenkilöiden luottamuspulaan. Mehän tiedämme, että vastakkainasettelu vaatii vähintään kaksi osapuolta ja senkin tiedämme, että toinen puoli on aina ärhäkkäämpi riitelemään.

Minä yksinkertaisesti lähden siitä, että valtuutettujen ja hallituksen jäsenten täytyy luottaa paremmin toisiinsa. Nyt valitaan 21 valtuutettua, jotka kaikki suhtautuvat Vimpelin kehittämiseen myönteisesti. Kukaan ei halua Vimpelille mitään pahaa. Siitä miten tämä tai tuo asia hoidetaan, ollaan tietysti eri mieltä. Näin pitää tietysti ollakin. Kun asioista keskustellaan ja ollaan eri mieltä, niin silloinkin täytyy muistaa, että toisenkin mielipidettä täytyy arvostaa. Tämä koskee kaikkia osapuolia. Kun keskinäistä luottamusta on, silloin keskustelemalla löytyy usein yhteinen ratkaisu. Tietysti tulee esille niin ristiriitaisia asioita, että niistä pitää äänestää. Sekin on normaalia. Äänestyksen jälkeen siirrytään uuteen asiaan eikä muistella äänestystä. Kunnan luottamushenkilöiden tulee myös luottaa vastuuviranhaltijoiden ammattitaitoon. He valmistelevat viranhaltijan virkavastuulla lautakuntiin, hallitukseen ja valtuustoon esityksiä joista käydään avointa ja rakentavaa keskustelua ennen päätöksen tekoa.

Näin vaalien alla puolueet ja ryhmittymät, esittävät omia suunnitelmiaan ja vaatimuksiaan, miten kuntaa pitää kehittää. Se on ihan oikein. Ilman yhteistyötä, rakentavaa keskustelua ja kompromissien tekoa minkään puolueen tai ryhmittymän vallanhuumassa julki tuodut ”vaalilupaukset” ovat vain tuuleen heitettyjä lupauksia.

Vimpelin Vasemmisto on lähtenyt luottavaisella ja positiivisella asenteella mukaan päätöksien tekoon, kehittämään Vimpelin kuntaa yhteistyössä muiden päättäjien kanssa.

Eija Rannanpää

kuntavaaliehdokas (Vas)

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Pesäpallokauden kynnyksellä Matti Lehto kysyy mielipidekirjoituksessaan, mikä on VImpelin Vedon linja pelikuulutusten osalta. Kuva: Lasse Pippola.

Mielipide 2

KIRJOITIN viime vuonna mielipiteeni pesäpallo-ottelujen kuuluttamisesta. Se julkaistiin elokuussa 2023 Ilkka-Pohjalaisessa ja Järviseudun Sanomissa. Olin

Pohjanmaan Kristillisdemokraattien naisjärjestö vetoaa lapsen oikeuteen viettää aikaa vanhempiensa kanssa.

Kallisarvoinen lapsi

Lasten hätä ja nuorten ahdistus täytyy ottaa nyt todesta. Meillä on faktatietoa siitä, miten terveyden

Pesäpallokauden kynnyksellä Matti Lehto kysyy mielipidekirjoituksessaan, mikä on VImpelin Vedon linja pelikuulutusten osalta. Kuva: Lasse Pippola.

Mielipide 2

KIRJOITIN viime vuonna mielipiteeni pesäpallo-ottelujen kuuluttamisesta. Se julkaistiin elokuussa 2023 Ilkka-Pohjalaisessa ja Järviseudun Sanomissa. Olin

Pohjanmaan Kristillisdemokraattien naisjärjestö vetoaa lapsen oikeuteen viettää aikaa vanhempiensa kanssa.

Kallisarvoinen lapsi

Lasten hätä ja nuorten ahdistus täytyy ottaa nyt todesta. Meillä on faktatietoa siitä, miten terveyden

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.