Kesäkuulumisia Alajärven kirjastosta

Julkaistu:

Kategoria:

,

KESÄ toi kirjaston aukioloaikoihin pienen muutoksen tiistaipäivän osalta eli tiistaisin kirjasto on auki kello 10–16. Muiden päivien aukioloajat pysyivät ennallaan. Kesäaukioloajat ovat voimassa 31.8. saakka. Lehtimäen lähikirjaston aukioloajat tutusti maanantaisin kello 13–19 ja keskiviikkoisin kello 10–16. Omatoimikirjastot ovat auki joka päivä kello 7–21.

Kesän lukuhaasteista on vara valita. Kirjaston oma helppo ja kevyt Kesän lukuhaaste – kerää koko kymppi! on tarkoitettu kaikenikäisille. Lisäksi lapsille ja nuorille on suunnattu omat valtakunnalliset digitaaliset lukukampanjansa: lapsille Lumotun puiston salaisuus (https://lumotunpuistonsalaisuus.com/) ja nuorille Lumottu maa (https://luettumaa.com/). Lukukampanjat ovat kaksikielisiä ja materiaaleista on saatavissa myös paperiversio. Kumpaakin lukupeliä voi pelata kännykällä, tabletilla tai tietokoneella. Pelaaminen ei vaadi kirjautumista. Kaikki lukuhaasteet ja -kampanjat ovat voimassa 1.6.–31.8.2021. Kirjaston oman Kesän lukuhaasteen ja digitaalisten lukukampanjoiden arvontaan voi osallistua palauttamalla arvontalomakkeen kirjastoon elokuun loppuun mennessä. Tartu siis haasteeseen ja koe lukemisen iloa.

KIRJASTOON on saapunut upea Postimuseon näyttely Parhain terveisin – postikortti 150 vuotta. Näyttely esittelee suomalaisen postikortin historiaa ja käyttötapoja teemojen kautta. Esillä oleva postikortit on valittu Postimuseon 220 000 korttia kattavasta kokoelmasta 1800-luvulta nykypäivään. Näyttelyssä on katsovissa myös viisi postikorttien historiasta kertovaa videota. Näyttelyyn kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa, se on esillä Alajärven kaupunginkirjaston lukusalissa – myös omatoimiaikana 23.6. asti.

Uusinta uutta edustaa kirjastoon Hublet 3 – tablettitietokoneiden lainausasema. Samainen Hublet 3 on myös hankittu Soinin kunnankirjastoon. Tablettien lainaamiseen tarvitset kirjastokortin ja oman kirjastokorttiisi liitetyn pin-koodin. Laina-aika on kaksi tuntia ja tabletit toimivat vain kirjaston tiloissa. Hublet -tableteilla voit muun muassa lukea kirjaston e-lehtiä (e-Magz ja e-Press), lukea sähköpostia, surffailla netissä tai katsoa vaikka elokuvia tai kuunnella musiikkia. Kun syötät kirjastokorttisi numeron ja pin-koodin latausaseman näyttöruutuun, tabletti vapautuu latausasemasta. Käytön jälkeen palautat Hubletin takaisin latausasemaan, jolloin se lukkiutuu ja selaustietosi poistuvat automaattisesti. Asiakaskäytön lisäksi tabletteja voidaan hyödyntää erilaisissa koulutuksissa ja työpajoissa.

Päivi Pippola

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.