Lukijan mielipideartikkeli:

Mietteitä Vimpelin valtuustosta

KESKUSTAN valtuustoryhmä haluaa kiittää kaikkia äänestäjiään kuluneesta neljästä vuodesta. Kulunut nelivuotiskausi on ollut värikäs ja haasteellinen.

Valtuutetun valtakirja on arvokas, sillä äänestäjät ovat antaneet äänensä ja samalla mandaatin käyttää valtaa kuntalaisten parhaaksi. Tässä työssä Vimpelin Keskusta on aina kantanut vastuunsa ja ollut mukana päätöksenteossa aktiivisesti. Valtuutetun on hyvä muistaa, että valtaa seuraa aina vastuu. On tiettyjä oikeuksia, mutta myös paljon velvollisuuksia ja luottamustoimia, jotka tulee hoitaa omalla aktiivisella osallistumisella päätöksen tekoon.

Vimpelin Keskusta on aina kohdellut kaikkia kuntalaisia tasapuolisesti, vaikka kaikki päätökset eivät välttämättä ole mieluisia, mutta tasapuolisia ne ovat olleet ja päätöksistä on keskusteltu rakentavasti. Olemme aina valmiina tekemään yhteistyötä kaikkien valtuustoryhmien kanssa ja toimimaan kaikkien Vimpelin kuntalaisten hyväksi. Sanelupolitiikkaa emme hyväksy.

Sama linja pitää ja olemme yhtenäisiä ulospäin, on tärkeä tukea virkamiehiä heidän haastavassa työssään ja olla mukana päätöksenteossa. Kotipesä, oma kuntamme Vimpeli tulee pitää puhtaana. Seutu- ja maakunnalliset kokoukset ovat osa suurempaa kokonaisuutta, joka vaikuttaa myös meidän päätöksiimme ja päätöksen tekoon. Siksi on tärkeää olla aktiivinen myös ulospäin, yli kuntarajojen. Tuleva sote-uudistus on iso asia ja muutos, tämän muutoksen valmistelemiseen tulevan puheenjohtajiston on osallistuttava maakunnallisesti. Kukapa meitä puolustaa myllerryksessä, jos emme itse ole paikalla kertomassa mielipidettämme. Tulkitsemme passiivisuuden siten, että vastuu siirretään muille, koska kokouksissa ja neuvotteluissa ei olla läsnä. Valtuutetun valtaa voi käyttää oikein ja väärin, se mikä on oikein, on kunnan ja kuntalaisten etu. Oman egon ja statuksen nostatus valtuutettuna on taasen vallan väärinkäyttöä. Päätöksenteko tapahtuu ihmisten kanssa yhteistyössä, ei somessa.

JOS palataan menneeseen valtuustokauteen ja kahteen ensimmäiseen vuoteen; päätöksenteko ja yhteistyö oli jouhevampaa ja edustimme kuntaa yhdessä toisin kuin nyt valtuustokauden kahtena viimeisenä vuotena.

Olemme ilolla panneet merkille, kuinka uuden kunnanjohtajan myötä Vimpeliä on markkinoitu positiivisella tavalla eteenpäin. Olemme Vimpelin Keskustassa iloinneet tästä positiivisestä otteesta ja kantaneet vastuumme ryhdikkäänä selkä suorassa. Jäämme odottamaan positiivisin mielin tulevaa valtuustokautta. Lopuksi vielä sitaatti Ilkka-Pohjalaisesta 2.6.2021: ”Jos halua oikeasti saada jotakin aikaan, pitää olla yhteistyökykyinen muiden puolueiden luottamushenkilöiden ja viranhaltijoiden suuntaan. Pitää myös nähdä poliittisten kiistojen yläpuolelle, eikä vain lukkiutua omaan viiteryhmäänsä.”

Tämän me Vimpelin keskustan valtuutetut ja ehdokkaat allekirjoitamme – tunne vastuusi äänestäjiä kohtaan ja toimi kuntasi parhaaksi.

Vimpelin Keskusta

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen säästöpäätöksiä on siirretty.

Muistoja Järviseudulta 

SEURAAN Järviseudun tapahtumia aktiivisesti. Aloitin Frans Takalan ollessa Kotikunta-lehden päätoimittajana. Lehti tehtiin ja painettiin Seinäjoen

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen säästöpäätöksiä on siirretty.

Muistoja Järviseudulta 

SEURAAN Järviseudun tapahtumia aktiivisesti. Aloitin Frans Takalan ollessa Kotikunta-lehden päätoimittajana. Lehti tehtiin ja painettiin Seinäjoen

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Artikkelit vuosittain

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.