Impin päivänä 11.6. kyläillään

Impin päivän viettoa. Kuva: Sirke Lehtilä
MAA- ja kotitalousnaisten yhdistysväki kutsuu lähialueidensa yhdistyksiä ja asukkaita viettämään perinteistä Impin päivää perjantaina 11.6.2021.

Yhteisölliset tapahtumat ovat olennainen osa Maa- ja kotitalousnaisten toimintaa. Impin päivän kyläilyteeman tavoitteena on tutustuttaa maaseutualueiden toimijoita toisiinsa. Maa- ja kotitalousnaisten yhdistykset kutsuvat kylään toisen paikkakunnan maa- ja kotitalousnaisia, oman paikkakuntansa muita yhdistyksiä, asukkaita tai kesäasukkaita.

”Yhteisissä riennoissa on helppo tutustua. Samalla voi nostaa esille oman paikkakuntansa mielenkiintoisia tutustumiskohteita ja mainostaa paikallisia yrityksiä ja palveluita”, järjestöpäällikkö Helena Velin Maa- ja kotitalousnaisten Keskuksesta sanoo.

ENSIMMÄISTÄ Impin päivää vietettiin jo 24 vuotta sitten.

”Kertaluonteiseksi suunnitellusta tapahtumasta tulikin suosittu vuosittainen tapahtuma, jonka teemat vaihtelevat. Yhdistyksemme ovat järjestäneet muun muassa villiyrttiretkiä, vieraslajien hävitystalkoita ja roskareippailuja.”

Liikunta on aina ollut olennainen osa Impin päivää.                       

Mainos

”Suosittelemme, että tänäkin vuonna osallistujat liikkuisivat mahdollisuuksien mukaan omin voimin. Vierailulle moneen paikkaan pääsee mukavasti pyörän selässä.”

Tapahtumia suositellaan järjestettäväksi ulkona. Velin myös muistuttaa Impin päivän viettäjiä ja muihin kesärientoihin osallistuvia huolehtimaan hyvästä käsihygieniasta ja turvaväleistä.

Impin päivän kyläilyteema linkittyy Maa- ja kotitalousnaisten strategian Suomi kutsuu kylään -teemaan, jolla järjestö pyrkii muun muassa lisäämään tietoa ja tunnettuutta maaseudun ja maakuntien erilaisista ylpeydenaiheista sekä tukemaan aitouteen perustuvaa kestävää yrittäjyyttä ja yhteisöllisyyttä.

Maa- ja kotitalousnaiset on valtakunnallinen ja kansainvälisesti linkittynyt asiantuntijajärjestö, jonka toiminnan keskiössä on ruoka- ja ravitsemusosaamisen vahvistaminen, maiseman- ja luonnonhoidon kehittäminen, yrittäjyyden tukeminen sekä järjestötoiminta ja yhteisöllisyyden vahvistaminen.

-Toiminnallamme rakennamme kestävää, osaavaa ja osallistavaa yhteiskuntaa. Tarkastelemme asioita suomalaisen maaseudun näkökulmasta kaupunkeja unohtamatta.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.