• Kuva: Eija Pippola

Kurejoen Jamille varhaiskasvatuksen yksikkö

Vaikka syntyvyys onkin Alajärven alueella edelleen laskussa, on varhaiskasvatuksen asiakasmäärä pysynyt jo vuosia samalla tasolla. Tulevana syksynä asiakkaita on kuitenkin aloittamassa aiempia vuosia enemmän, kertoi varhaiskasvatuspäällikkö Hanna Luoma-aho. –Siitä syystä varhaiskasvatuksen palveluverkko laajenee, ja uusi varhaiskasvatuksen toimipiste avataan Kurejoen Jamille entisen Ylikylän koulun tiloihin.

Uuden toimipisteen avulla varmistamme, että toimintamme säilyy edelleen laadukkaana sekä lakien ja asetusten mukaisena. Samalla pystymme tarjoamaan varhaiskasvatusta lähipalveluna myös läntisen Alajärven lapsiperheille.

Kahden lapsiryhmän toimipiste aloittaa toimintansa 2.8.2021 alkaen.

Keväällä uutisoitiin metsäryhmätoiminnan käynnistymisestä Mäntymäen päiväkodissa tulevana syksynä.

–Metsäryhmälle ei ollut tällä hetkellä asiakkaidemme keskuudessa tilausta. Mäntymäessä jatkaa isompien lasten ryhmä, joka hyödyntää muita ryhmiä enemmän luontoa ja lähiympäristöä muun toiminnan ohella.

Kaksivuotisen esiopetuksen kokeilu käynnistyy Lehtimäellä Käpälämäen päiväkodissa syyskauden alkaessa. Muut alueen viisivuotiaat kuuluvat kokeilun verrokkiryhmään.

–Odotamme mielenkiinnolla uutisia kokeilun etenemisestä ja sen yhteydessä kehitettävistä uusista toimintamalleista.

KUREJOEN Jamin vuokratiloissa toiminut Ylikylän koulu lakkaa toiminasta 1.8.2021. Koululaiset siirtyvät Paavolan koululle.

Jaa juttu: