Entinen seurakuntanuori suunnitteli Vimpelin seurakunnalle logon

Veera Vuorenmaa suunnitteli Vimpelin seurakunnalle oman logon, jonka pohjana on kirkon pohjapiirros.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

–Nettisivujen päivitys tuli ajankohtaiseksi, sillä vanha pohja oli epävakaa ja tietoja katosi, kertoi nuorisotyötekijä Timo Turpela, joka on yhdessä toimistosihteeri Taina Hallapuron kanssa ollut työstämässä uusia sivuja.

–Katsoimme muiden seurakuntien sivuja ikään kuin malliksi ja huomasin, että monella seurakunnalla on oma logo. Mieleen tuli, että miksei meilläkin olisi, jatkoi Hallapuro. –Sloganhan meillä jo on: tavallisen ihmisen seurakunta.

Päätettiin järjestää logon suunnittelukilpailu.

Vimpeliläissyntyinen Veera Vuorenmaa, omaa sukua Uusitupa, näki ilmoituksen suunnittelukilpailusta facebookissa ja päätti kokeilla. Seinäjoella asuva ja painokeskus ProPrintissä työskentelevä Vuorenmaa on kosketuksissa luovaan tekemiseen myös työnsä puolesta ja on osallistunut joihinkin logokilpailuihin.

Tehtävän annossa mainittiin toiveena, että kirkko näkyisi logossa jollakin tapaa.

–Tiesin heti, että haluan kokeilla siinä Vimpelin kirkon pohjapiirrosta. Vimpelin kirkko on erityislaatuinen, 12-kulmainen, mitä oli hieno hyödyntää. Sakastin osuutta luonnoksessa lyhensin, koska se näytti paremmalta niin. Ristin kuva ja teksti logossa tuovat ikään kuin sekä Jumalan että seurakunnan tähän Vimpelin pyöreään kirkkoon, hän avaa suunnittelutyönsä taustaa.

Kilpailuun tuli useampia ehdotuksia.

–Veeran logo osui heti silmiin, Hallapuro kertoi.

–Minulle ehdotettiin logon värityksen vaihtamista sinivalkoiseksi. En niiden viestien perusteella vielä uskonut, että minun ehdotukseni tulisi valituksi, Vuorenmaa kertoi.

Pienellä hionnalla logo oli valmis käyttöön.

Logon muoto on sen verran pelkistetty, että se voi herättää myös muita mielleyhtymiä.

–Siinähän voi nähdä vaikka hajuvesipullon, mutta sehän olisi sanan mukaista, Raamatussahan mainitaan seurakunnan olevan Kristuksen tuoksu, Turpela naurahti.

VUORENMAA osallistui seurakunnan toimintaan Vimpelissä asuessaan muun muassa toimimalla isosena rippikoulussa ja lasten leireillä sekä käymällä nuorten illoissa. Turpela ei tunnistanut häntä nimen perusteella, koska sukunimi oli vaihtunut, mutta oli hauska yllätys, kun logon laatijaksi paljastui tuttu henkilö. Vuorenmaata muistettiin seurakunnan toimesta tavarapalkinnolla.

SEURAKUNNAN uudistuneet sivut julkaistiin kesäkuun alussa. Logo näkyy etusivun vasemmassa yläkulmassa.

–Kotisivu-uudistus voi aluksi tuntua hankalalta, kuten tällaiset muutokset yleensäkin, mutta Lukkari-pohjalle tehty sivusto haluttiin toteuttaa mahdollisimman yksinkertaisena. Ainakaan vielä kaikkia sen tarjoamia mahdollisuuksia ole otettu käyttöön, Hallapuro totesi. –Emme halua rönsyillä liikaa, mieluummin panostamme ajantasaisuuteen.

Uutta sivuilla ovat Googlen karttapohja, joka ohjaa erityisesti muualta tulevan kirkkoon tai hautausmaalle sekä työntekijöiden kuvat yhteystietojen yhteydessä. Myös seurakunnan facebook-sivulle on suora linkki.

–Saa tulla ihan sanomaan tai jättää palautetta sivulta löytyvällä palautelomakkeella, Turpela kannustaa.

Sivujen kehittäminen jatkuu, ja kesän jälkeen myös muut seurakunnan työntekijät saavat opin siitä, kuinka sivuja pääsee päivittämään.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.