Koronarokotukset edenneet hyvin ‒ Kauhavalla ja Evijärvellä jo 8 100 rokotettua

Julkaistu:

Aihe:

KORONAROKOTUKSET ovat kevään mittaan edenneet mukavaa tahtia. Tällä hetkellä 8 108 henkilöä Kauhavan ja Evijärven alueelta on saanut koronarokotteen ensimmäisen annoksen. Yli 16-vuotiaiden rokotuskattavuus on 53,8 %. 

Ajanvaraus on auki kaikille 16 vuotta täyttäneille sekä sitä vanhemmille. Kaksineuvoisen koronarokotukseen voi varata ajan, mikäli on joko kirjoilla Kauhavalla tai Evijärvellä tai ulkopaikkakuntalaisena valinnut Kaksineuvoisen terveyspalvelut. 

Esimerkiksi sellaiset opiskelijat, jotka ovat kirjoilla opiskelukaupungeissaan, mutta oleskelevat vanhempiensa luona alueellamme, eivät voi varata aikaa Kaksineuvoisen koronarokotukseen. Sama pätee myös esimerkiksi muualla asuviin, mutta täällä mökkeileviin henkilöihin. Koronarokotteita saapuu kuntiin asukasmäärän mukaisesti, joten jokainen saa rokotuksen siitä kunnasta, missä on kirjoilla. 

Ajat varataan tunnistautumalla Hyvis.fi-sivustolle. Tulevien viikkojen arkipäiville löytyy vielä vapaita aikoja. Sen sijaan lauantain 12.6. rokotuspäivän kaikki ajat on nyt varattu. 

Hyvikseen on tulossa järjestelmän päivitykseen liittyvä käyttökatko 11.–14.6. Tänä aikana Hyvis ei ole kuntalaisten käytettävissä. Ajanvaraukset kannattaakin hoitaa kuntoon ennen käyttökatkoa. 

Mikäli teknisistä syistä johtuen ajanvaraus ei onnistu Hyviksen kautta, ajan voi varata myös puhelimitse numerosta 06 2412 4545. Numerossa on takaisinsoittojärjestelmä ja kuntayhtymästä käsin otetaan jonolle tallentuneisiin numeroihin yhteyttä. 

Suomen kansallinen koronarokotustodistus on saatavilla Omakannassa. Rokotustodistukset tulevat kansalaisille näkyviin vaiheittain. Maksuttoman todistuksen voi ladata ja halutessaan tulostaa sivuilta kanta.fi Omakantaan kirjautumisen jälkeen. 

Vaikka koronan suhteen tilanne onkin rauhallinen, virusta on silti edelleen liikkeellä myös meidän alueellamme. Turvaväleistä, maskeista sekä hyvästä käsihygieniasta on yhä syytä pitää huolta. 

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.