Kylätalolla valmistaudutaan avajaisiin

Kirvesmiehet Juha Anttila ja Pentti Hautakoski asentavat Lakis Areenan lattiamateriaalia paikoilleen.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Avoimien ovien päivää vietetään tuolloin pienen ohjelman sekä kirpputorin merkeissä.

–Juhlavuutta on ilmassa, arvelee Salmela, sillä juhlapuheen pitäjäksi saadaan kunnanjohtaja Sam Leijonanmieli ja Vimpelin Mieslaulajat ovat lupautuneet esittämään pari kappaletta, joista toinen on Salmelan toivomuksesta Finlandia.

–Lomakouheron perustaja Martti Vainio on tulossa paikalle, samoin paikan nykyinen omistaja Timo Hokkanen.

Vainio ja Hokkanen ovat entisen Lomakouheron päärakennuksen, nykyisen Lakis Areenan, historian henkilöinä itsestään selviä kunniavieraita talon saadessa uuden elämän Lakeaharjun rinteellä.

Avajaisten ja avoimien ovien yhteydessä kerätään rahaa kyläseuran kassaan kirpputorin merkeissä.

–Lakis-Ladyt ovat keränneet kirpputoritapahtumilla kassaamme useita tuhansia euroja myymällä nurkistaan löytyneitä tavaroita sekä erikseen myyntiä varten tehtyjä tuotteita, kuten maalattuja porrasharjoja.

Avajaistapahtumassa on hyvä mahdollisuus myydä kevätsiivouksessa löytynyttä turhaa tavaraa. Kirpputoripöydän saa viidellä eurolla ulkoa ja sisältä katon alta 10 eurolla.

–Kyläseuran pöytään otetaan vastaan lahjoitettua tavaraa myytäväksi.

KYLÄTALO halutaan saada heti mahdollisimman aktiiviseen käyttöön. Lakaniemi-Pokela-Pyhälahti Kyläseura järjestää Lakis Areenassa tanssit 9. heinäkuuta. Silloin esiintymislavalle nousee Elonkerjuu. 10. heinäkuuta siellä soittaa Helminauha, 17. heinäkuuta Jarkko Yli-Sikkilä yhtyeineen ja 24. heinäkuuta Juhamatti.

–Taloon on lisäksi varattu yhdet häät ja syntymäpäivät sekä muutamia muita tilaisuuksia. Kesälle on vielä paljon vapaita päiviä, Salmela kertoo. Talo soveltuu monenlaisten perhejuhlien, mutta myös yritysten, seurojen ja yhdistysten toimintaan.

Kyläseura sai oman huvitoimikunnan, joka vastaa talon markkinoinnista sekä tilaisuuksien järjestämisestä. Varaukset tehdään Lakis Oy:n kautta.

–On hienoa, että huvitoimikuntaan löytyi nuoria ja aktiivisia jäseniä. Puheenjohtajana toimii Mari Nahkala. He laativat muun muassa vuokraushinnaston, jonka johtokunta hyväksyi.

Tilan tuntivuokra jatkuvaan arkipäivinä tapahtuvaan toimintaan on 10 euroa. Tämä koskee esimerkiksi kansalaisopistoa. Muille vuokraajille esimerkiksi päivävuokra maanantaista perjantaihin on 80 euroa ja perjantai-illan taksa 150 euroa. Viikonlopuksi talon saa 500 eurolla. Tanssien järjestämiseen on oma taksansa.

–Talon siivous on yksi avoin kysymys; kuinka se toteutetaan, jos vuokralainen haluaa ostaa palvelun. Olisiko tässä jollekin yrittäjälle työsarkaa?

KUN avajaisiin on aikaa vajaa kaksi viikkoa, on kylätalolla käynnissä lattian asennus. Kyläseuran palkkaamat kirvesmiehet Pentti Hautakoski ja Juha Anttila asentavat vinyylilankkua. Huoltorakennuksen puolella tehdään viimeisiä kalusteasennuksia, päärakennuksessa on tehtävä vielä sähkötöitä ja nosteltava kalusteet paikoilleen.

–Lisäksi pihassa on vielä maisemointia ja tästä rinteestä vedetään portaat Välilaskun pihaan, Salmela selvittää.

Suurin urakka lienee reilun 50 neliön kokoinen terassi, joka on tulossa päärakennuksen kylkeen. Siellä voi nauttia virvokkeita ja ihailla maisemaa. Sen kaavaillaan olevan valmis siihen mennessä, kun ensimmäiset tanssin tahdit kajahtavat hirsiseinien sisällä.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.