Leppoisasti liikkeelle sydäniskurikävelytapahtumissa 8.6.–31.8.

ETELÄ-POHJANMAAN sydänpiirin ja Suomen punaisen ristin Länsi-Suomen piirin yhteisessä Iskua Etelä-Pohjanmaalle: Elvytystaitoa ja sydäniskureita kyliin -hankkeessa toteutetaan kesän aikana jokaisella paikkakunnalla paikallisten sydänyhdistysten ja muiden paikallistoimijoiden kanssa yhteisiä sydäniskuritapahtumia.

Kesäkiertue alkaa ensi viikolla Kauhavan torilta, ja juhannukseen mennessä tapahtumat ovat Kortesjärvellä, Isossakyrössä, Alajärvellä, Teuvalla ja Jalasjärvellä.

Kaikkiaan sydäniskurit etsitään elokuun loppuun mennessä 28 paikkakunnalla. Kiertue päättyy elokuun lopussa Jurvan torilla.

Kesäkiertueella tutustutaan 112 Suomi -sovellukseen, ja kävelylenkillä etsittyjen sydäniskurien jälkeen on mahdollisuus tutustua sydäniskurin toimintaan ja käyttöön sekä harjoitella peruselvytystä.

Teema kesän sydäniskurikävelytapahtumissa on ”Ole rohkea, osaat auttaa”. Jokainen meistä voi joutua tilanteeseen, jossa tarvitaan apua.

Hankekoordinaattori Anne Kettulan mukaan on hienoa, kun vähitellen päästään yhdessä liikkumaan.

–Tapahtumiin olemme miettineet isomman väkimäärän jakautumista pienempiin toimintaryhmiin tapahtuma-alueella, joka mahdollistuu useiden yhteistyötahojen järjestämissä oheistapahtumapisteissä. Näistä erikoisimpina mainittakoon Jurvan eläkeläisten ohjaama lypsykoneen nännien heitto maitotonkkaan ja Soinissa sydäniskurien ohessa tunnetuksi tehtävät kuntoportaat, joihin osallistujat saavat samalla harjoitteluvinkkejä.

Kaikki tapahtumat ovat erilaisia. Päätavoitteena on jokaisessa tapahtumassa sydänturvallisuutta edistävän kansalaistiedon ja taidon kartuttaminen.

Aikataulut Järviseudun sydäniskurikävelytapahtumille 8.6.–31.8.:

Kauhavan tori (Lauttamuksentie 1) ti 8.6. klo 14

Kortesjärven S-marketin piha (Jääkärintie 54) ti 15.6. klo 14

Alajärven Palotori (Kauppakatu 15) ke 16.6. klo 15

Alahärmän S-market (Saharavainiontie 1) ti 3.8. klo 13

Ylihärmän S-market (Vanha Vaasantie 1) ti 10.8. klo 13

Vimpelin Seo-huoltoasema (Riippusillantie 2) ma 16.8. klo 18

Soinin Koskenvuoren kuntoportaat Vuorenmaalla su 22.8. klo 13

Evijärven kunnantalon piha (Viskarinaukio 3) ma 23.8. klo 18

Lappajärven yhteiskoulun piha (Hyytisentie 5) ke 25.8. klo 18

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.