• Veikottarien kesätyöntekijöinä toimivat tämän kesän ajan Aliisa Harju, Noora Korkea-aho, Siiri Korri, Kerttu Kniivilä sekä Minea Kivinen (puuttuu kuvasta.) Kuva: Jutta Stål

Veikottarille tukea nuorten työllistämiseen

LAPPAJÄRVEN Veikottarille myönnettiin Opetus- ja kulttuuriministeriön tuki kahden nuoren työllistämiseksi kesän ajaksi. PLU:n jakamalla kesätyösetelillä työllistettävien lisäksi Veikottaret tarjoaa myös kolmelle muulle nuorelle pienempiä ohjaustöitä.

–Meidän nuoret ovat kesäkuun toisella viikolla ohjaamassa liikuntaa Järvilakeuden kansalaisopiston lasten taideleirillä, joka järjestetään yhteistyössä Lappajärven vapaa-aikatoimen, 4H-yhdistyksen, MLL:n paikallisyhdistyksen ja seurakunnan kanssa. Veikottarien kesäjumppakerhoa on tarjolla 14.-18. kesäkuuta päivittäin, heinäkuussa on luvassa kesätreenejä sekä elokuun alussa päiväleiri, jolla nämä nuoret ovat mukana, kertoi Veikottarien puheenjohtaja Anna-Maija Kuusela.

Kesätyösetelin arvo on 700 euroa per nuori sivukuluineen. Nuoreksi määriteltiin tässä tukihaussa 15–29-vuotiaat.

15 liikunnan aluejärjestöä jakavat Opetus- ja kulttuuriministeriöltä saamansa miljoona euroa avustuksina edelleen liikunta- ja urheiluseuroille, jotka työllistävät ja osallistavat nuoria kesätöihin. Pääpaino tehtävissä tulee olla liikettä lisäävissä ja liikuntaa ohjaavissa tehtävissä. PLU:n alueelle myönnettiin 77 000 euroa harrastus- ja kesätoiminnan lisäämiseen.

Jaa juttu: