Purmojärvellä seilataan heinäkuussa Ääniaalloilla

Purmojärvellä toteutuu heinäkuussa täysin uudenlainen musiikkitapahtuma. Kuva: Ääniaalloilla-työryhmä

Julkaistu:

ÄÄNIAALLOILLA on ilmainen musiikkitapahtuma, joka järjestetään 17. heinäkuuta Kortesjärven Purmojärven rannalla, Näkinkallion uimarannan tuntumassa.

Ääniaalloilla on täysin uusi tapahtumakonsepti, joka vie tapahtumatuotannon kirjaimellisesti uusille vesille, kertoo tapahtumaa järjestävän työryhmän puheenjohtaja Jani Kielinen.

–Ideana on pystyttää bändeille esiintymislava rannan tuntumaan, järvelle suunnattuna. Parhaille katselupaikoille pääsee veneellä, sup-laudalla tai vaikkapa uimapatjalla. Kyseessä on tavallaan kelluva piknik, jossa eväiden ohella voi nauttia elävästä musiikista ainutlaatuisen akustiikan ja tunnelman kera.

Tapahtumassa esiintyy pääosin paikallisia kokoonpanoja sekä yllätysesiintyjä. Lisäksi DJ:t soittavat musiikkia tapahtuman alkuun ja esitysten välissä.

POIKKEUKSELLINEN aika luo poikkeuksellisen luovia ratkaisuja.

–Globaali pandemia haastaa tapahtuma-alaa armotta. Tilanteet elävät ja rajoitukset saattavat muuttua suuntaan ja toiseen hyvinkin nopeasti. Ääniaalloilla -tapahtuma kuitenkin kulkee luontevasti ja turvallisesti askeleen edellä. Vesillä turvavälit ja kokoontumisrajoitukset pysyvät taatusti suositusten ja määräysten puitteissa. Samalla tarjoutuu uudenlaisia elämyksiä niin yleisölle kuin esiintyjille.

Tapahtuman funktio on tarjota positiivista mieltä lähialueen ihmisille. Kulttuurivaje kurjistaa, mutta tällainen pienikin tapahtuma voi nostattaa lähiympäristön kollektiivista mielialaa merkittävästi.

–Oikeastaan tapahtuma itsessään voidaan nähdä taideinstallaationa, joka kuvastaa ajan henkeä esiintyvien taiteilijoiden ja yleisön välisen suhteen näkökulmasta. Rannalle jääneet muusikot soittavat laineilla ajelehtiville ihmisille. Siinä on varsin voimakasta symboliikkaa, Kielinen pohtii.

Tapahtuma myös striimataan, joten laajemmin tarkasteltuna esiintyjän ja yleisön välinen roolijako on tavallaan häilyvä, hän lisää.

–Kannustankin työryhmämme puolesta kaikkia kynnelle kykeneviä mukaan paitsi nauttimaan tunnelmasta, myös osallistumisellaan rakentamaan tätä yhteistä taideteosta, jossa myös kotiseutumme kaunis luonto ja yhteisöllisyys välittyy lähes rajattomalle kohderyhmälle.

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.