Aaro Kari kirjoitti ylioppilaaksi

Julkaistu:

Aihe:

KORTESJÄRVELÄINEN Aaro Kari valmistuu tänä keväänä Kauhavan lukiosta ylioppilaaksi. Kari aloitti opintiensä Kortesjärvellä sijaitsevassa Rintalan koulussa.

Lapsuuden maisema ja vanhan opinahjon punaisten rakennuksien ympäristö herättävät Karissa paljon muistoja.

–Päällimmäisenä mieleeni tulevat välitunnit. Tuossa katoksessa ja kentällä on potkittu palloa. Tietysti myös rehtorini Vesa Mattila muistuu näiltä ajoilta, Kari kommentoi.

Suomalaista koulutietä pidetään yhtenä maailman parhaista. Opintien kokemusasiantuntijana Kari kertoo peruskoulun antaneen hyvän pohjan ja lukiossa tietopankkinsa kehittyneen vielä entisestään.

–Uskallan jopa luvata olevani fiksumpi kuin yhdeksännellä luokalla, Kari naurahtaa.

LUKIO sujui Karin kohdalla mallikkaasti niin kurssien kuin myös ylioppilaskirjoituksienkin osalta. Kari kehuu Kauhavan alueen tuloksia valtakunnallisissa lukioiden välisissä vertailuissa vuosien varrella ja sanoo saaneensa sieltä vakaan pohjan elämässä menestymiselle.

–Koko lukiokoulutus antaa minusta hyvän yleissivistyksen. Sitä kautta saa mielestäni myös hyvät mahdollisuuden hakea myöhemmin jatkokoulutukseen, Kari toteaa.

Tämän kevään kirjoitukset toteutettiin poikkeuksellisin järjestelyin. Kirjoitusten aikaan vallinnut pandemiatilanne ei muodostanut Karille henkilökohtaisesti vaikeuksia.

–Järjestelyt eivät taitaneet muuten syksystä poiketa kasvomaskin käyttöä lukuun ottamatta. Tilanne oli lopulta kuitenkin sama kaikille, joten sen myötä asian kanssa oli helppo elää, Kari tiivistää.

SEURAAVANA suunnitelmissa tulevalla ylioppilaalla on lähteä armeijan vihreisiin kesäkuussa. Sitä ennen tiedossa on kuitenkin vielä muutakin puuhaa.

–Nyt kesällä toimin vaalitoimitsijan tehtävissä kuntavaalien ajan. Sitten kun vaalit ovat ohi, niin ennen armeijaa luvassa on vielä maatalouslomitusta ja autojen korjailua. Innolla odotan armeijaa. Siellä todennäköisesti vuosi ollaan ja johtajakoulutusta olisi tavoitteena saada, Kari sanoo.

Kari haki kevään korkeakoulujen yhteishaussa Tampereelle, Vaasaan ja Ouluun kauppatieteellisen alan opintoihin. Peruskoulun yläkoululaisia ja seuraavia valintojaan pohtivia Kari kannustaa rohkeasti kokeilemaan erilaisia vaihtoehtoja.

–Jos yhtään lukuintoa piisaa, niin kyllä lukiossa pärjää. Ei lukio ole lopulta niin raskas koulu kuin siitä puhutaan. Toki sitten, jos ammatillinen koulutus on selvä juttu, niin silloin ei välttämättä tarvitse lukiota miettiä, Kari toteaa.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.