Rokotuslauantaille vielä aikoja saatavilla

Kauhavan ja Evijärven rokotustilanne 28.5. Kuva: Kaksineuvoinen

Julkaistu:

Aihe:

KAUHAVAN hyvinvointikeskuksen tiloissa pistetään koronarokotuksia poikkeuksellisesti myös lauantaina 12.6. Näin halutaan mahdollistaa rokotteelle pääsy myös niille, jotka ovat arkisin töissä.  

Rokotusten teholauantaina käytössä on useampi rokotuslinja. Ensimmäisen rokoteannoksen tulee tuona päivänä saamaan tämänhetkisten tietojen mukaan yli 400 kuntayhtymän alueen asukasta.  

Rokotusajat varataan Hyvis.fi-sivustolta, jossa on tällä hetkellä vapaita aikoja paitsi lauantaille 12.6. myös tuleville viikoille. Arkipäivien rokotustilaisuuksiin on mahdollista varata aika myös hyvinvointiasemille. 

Hyvikseen kirjautuessa kannattaa huomioida, että yli 30-vuotiaiden ajanvaraukseen on kaksi eri ajanvarausmahdollisuutta: toisesta pääsee varaamaan aikaa arkipäivälle, toisesta lauantaille 12.6.  

Hyvikseen on tulossa järjestelmän päivitykseen liittyvä käyttökatko 11.–14.6. Tänä aikana Hyvis ei ole kuntalaisten käytettävissä. Hyviksen kautta tehtävät ajanvaraukset ja esitietolomakkeet kannattaakin hoitaa kuntoon mahdollisuuksien mukaan jo ennen käyttökatkoa. 

Ikäihmisille on avattu Hyviksen rinnalle mahdollisimman helppo väylä rokotusajan saamiseksi: Sellaiset yli 70-vuotiaat henkilöt, jotka eivät rokotetta vielä ole saaneet, voivat varata ajan soittamalla 2.6. kello 8–16 numeroihin 040 657 6073 tai 040 159 4554. Puheluihin vastaavat neuvolan terveydenhoitajat.  

–Annan kyllä alueemme ikäihmisille tunnustusta siitä, kuinka tunnollisesti he ovat koronarokotteen ottaneet. Esimerkiksi yli 74-vuotiaiden osalta rokotuskattavuus on huikeat 91 prosenttia, Kaksineuvoisen johtava ylilääkäri Heidi Ojala kiittää. 

–Tällä hetkellä rokotteella käy etenkin 45–64-vuotiaita, ja ikäryhmän rokotuskattavuus nouseekin koko ajan. Vielä on kuitenkin matkaa riittävään rokotuskattavuuteen, Ojala toteaa. 

Laumasuojasta puhutaan 70 prosentin rokotuskattavuuden kohdalla. 

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.