Rahaa laajakaistainvestointeihin

KAUHAVAN kaupungilta on nyt haettavissa laajakaistainvestointien esiselvitysrahoitusta.

Se tarkoittaa, että jos esimerkiksi kyläyhdistys selvittää kylälle laajakaistan rakentamisedellytyksiä ja hakee siihen investointihanketta, niin kaupungilta voi hakea “touhutonnin” siihen, eli aktiivisuudesta palkitaan.

Tonnit jaetaan hakujärjestyksessä; 20 ensimmäistä hakijaa voivat saada rahoitusta.

KAUHAVA esitti EU:n elpymispakettiin tukea muun muassa laajakaistainvestointeihin. Maaseudun laajakaistainvestointien haku on nyt avautunut.

Tukea voivat hakea esimerkiksi kyläyhdistykset tai muut yhdistykset. Hakemus tehdään Hyrrä-asiointipalvelussa. Ely-keskukset valitsevat rahoitettavat hankkeet valintajaksoittain, joista ensimmäiset ovat 20.5.–14.6.2021 ja 15.6.–30.9.2021. 

Nopean laajakaistan kaupallista tarjontaa ei ole saatavilla Kauhavalla kaikkialla. Traficomin mukaan nopeita, yli 100 Mbit/s kuituyhteyksiä Kauhavalla on vain noin 17 prosentissa kodeista.

–Nopeat verkkoyhteydet ovat erittäin tärkeitä alueen kehittymisen ja yritystoiminnan kannalta. Ne mahdollistavat myös monipaikkaisen työskentelyn ja opiskelun kotoa käsin, kaupungin kehitysjohtaja Juha-Martti Kuoppala sanoo.

Kauhavavan kaupunki haluaa vauhdittaa laajakaistayhteyksien rakentamista erillisellä esiselvitysrahoituksella. Esiselvitysrahoituksen hakijana voi olla esimerkiksi kyläyhdistys tai muu vastaava yhteisö. 

–Rahoituksen myöntämisen edellytyksenä on, että kylä ryhtyy aktiivisesti selvittämään laajakaistojen rakentamisedellytyksiä kylän alueella ja hakee asiaan liittyvää investointihanketta esimerkiksi EU:n elpymisvarojen määrärahoista, jotka on kohdennettu maaseudun laajakaistahankkeisiin.

Esiselvitysrahoitusta voi hakea Kauhavan kaupungilta osoitteesta www.kauhava.fi/esiselvitys löytyvällä lomakkeella 30.9.2021 mennessä. Hakijoita pyydetään huomioimaan, että määrärahat myönnetään hakemusjärjestyksessä.

Rahoitusta kyläyhdistys tai muu vastaava yhteisö voi käyttää laajakaistahankkeeseen liittyen esimerkiksi erilaisten suunnitelmien ja muiden esiselvitysten tekoon, mutta ei kuitenkaan varsinaiseen investointihankkeeseen kuuluvien kustannusten rahoittamiseen.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Kauhavan kaupunki ja muut toimijat järjestävät vanhustenviikolla erilaisia aktiviteettejä ikäihmisille.

Vanhustenviikon juhlintaa Kauhavalla

Vanhustyön keskusliiton käynnistämää Vanhustenpäivää on vietetty vuodesta 1954 lähtien. Tänävuonna vanhustenviikkoa vietetään 1.–8.10.2023 teemalla Tehdään

Kauhavan kaupunki ja muut toimijat järjestävät vanhustenviikolla erilaisia aktiviteettejä ikäihmisille.

Vanhustenviikon juhlintaa Kauhavalla

Vanhustyön keskusliiton käynnistämää Vanhustenpäivää on vietetty vuodesta 1954 lähtien. Tänävuonna vanhustenviikkoa vietetään 1.–8.10.2023 teemalla Tehdään

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.