Alajärven kaupunginhallitus 24.5.: Perintörahoista perustetaan kulttuuriperinnerahasto

Julkaistu:

Kategoria:

,

Kaupunginhallitus päätti esittää kaupunginvaltuustolle, että valtioneuvoston päätöksellä saaduista varoista    perustetaan Pentti Moision kulttuuriperinnerahasto. Rahaston sääntöjen mukaan varoja käytettäisiin   kaikkiin Valtioneuvoston päätöksessä mainittuihin tarkoituksiin, kuitenkin niin, että varoista puolet kohdennettaisiin perinne- ja kulttuurityöhön vanhan Lehtimäen kunnan alueelle. Päätökset varojen jakamisesta tehtäisiin vuosittain kaupunginhallituksessa lautakuntien tai viranhaltijoiden tekemien esitysten tai yleishyödyllisten yhteisöjen tai yksityishenkilöiden hakemusten perusteella.

Avustusten hakeminen kulttuuriperinnerahastosta julistettaisiin ensimmäisen kerran haettavaksi 1.6.–30.6.2021 välisenä aikana. Tavoitteena on, että avustusten kautta voitaisiin lisätä yhteisöllisyyttä sekä laajentaa ja monipuolistaa paikallista kulttuuritarjontaa.

ALAJÄRVEN Rauhanyhdistykselle myönnettiin oikeus käyttää kaupungin alueita sekä ottaa kaupunginvirastosta vettä ja sähköä järjestäessään maakunnalliset kesäseurat 30.7.–1.8.2021, mikäli koronarajoitukset sen sallivat. Tapahtuman aikana toteutetaan poikkeuksellisia liikennejärjestelyitä hallintokorttelin ja kirkon ympäristössä.

VAPEPAN kanssa aloitetaan yhteistyö vuoden 2021 aikana osana kaupungin omaa varautumissuunnittelua. Vapepa on ehdottanut Alajärven kaupungille yhteistyösopimusta. Yhteistyön tavoitteena on edistää kansalaisten kriisinsietokykyä etenkin nostamalla esille henkilökohtaista vastuuta omasta turvallisuudesta, oman selviytymisen vahvistamista, sekä korostamalla omatoimisen varautumisen, ennaltaehkäisyn ja jälkihuollon merkitystä. Yhteistoiminta luo osallisuuspolkuja kohti hyvinvointia ja positiivista asukasaktivismia. Yhteistoiminta kunnan kanssa tukee vapaaehtoisjärjestöjen rekrytointia ja palvelee viranomaisten toimintavalmiuden kehittämistavoitteita.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.