Rakennusperintökilpailuun ilmoittautuminen on käynnissä

Alatalo Kurikan Jalasjärveltä kuului viime vuoden voittajiin. Kuva: Tuija Ahola
Etelä-Pohjanmaan rakennusperintökilpailu järjestetään nyt kolmannentoista kerran. Kilpailun tarkoituksena on tehdä tunnetuksi ja palkita eteläpohjalaisia hyvin säilyneitä tai mallikelpoisesti korjattuja rakennuksia ja kohteita. Samalla herätetään kiinnostusta eteläpohjalaista rakennuskulttuuria kohtaan.

Kilpailuesityksiä voivat tehdä kunnat, kotiseutu- ja museoyhdistykset, kotiseutu- ja kulttuurityötä tekevät muut tahot, yksityiset henkilöt tai rakennusten omistajat. Vapaamuotoiset kilpailuehdotukset tulee olla hyvin perusteltuja. Ehdotukseen liitetään kuvia ja mahdollisia muita selvityksiä.

Kohteen tulee olla alkuperäisasussaan tai kunnostettu alkuperäisyyttä kunnioittaen. Kohteen ikä ei ole palkintoperuste, mutta sen tulee edustaa omaa aikaansa ja sen mukaisia tyyli- ja muotoratkaisuja. Korjausten tulee olla perinteisin materiaalein tehtyjä. Kohteen tulevaisuus tulee olla turvattu ja sen tulee olla mielekkäässä käytössä. Palkintoa ei myönnetä museoille.

Kilpailun järjestää Etelä-Pohjanmaan kotiseutu- ja museoyhdistys yhteistyössä Seinäjoen museoiden maakunnallisen toiminnan kanssa. Kilpailu järjestetään yhdistyksen toimialueella. Kilpailuaika on 15.5.-31.7.2021. Elokuussa rakennusperintötyöryhmä tutustuu kohteisiin ja palkinnot jaetaan syksyllä. Tilaisuuden tarkempi ajankohta ja paikka ilmoitetaan myöhemmin.

Kilpailun tarkemmat säännöt löytyvät Etelä-Pohjanmaan kotiseutu- ja museoyhdistyksen verkkosivuilta https://kotiseudut.fi/etelapohjanmaa/kotiseutu/etela-pohjanmaan-rakennusperintokilpailu

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.