Evijärven liikunta- ja nuoriso-ohjaaja vaihtui

Satu Koski aloitti maalis-huhtikuun vaihteessa Evijärven kunnan liikunta- ja nuoriso-ohjaajana. Kuvassa Evijärven nuorisotilat.
Viimeiset 18 vuotta Satu Koski on työskennellyt suurin piirtein vastaavassa tehtävässä Vetelin kunnan vapaa-aikasihteerinä sekä myös Vetelin 4H:n toiminnanjohtajana.

SATU KOSKI aloitti maalis-huhtikuun vaihteessa Evijärven kunnan uutena liikunta- ja nuoriso-ohjaajana.

45-vuotias Koski on koulutukseltaan yhteisöpedagogi, nuoriso- ja vapaa-ajanohjaaja sekä lähihoitaja. Hän on kolmen lapsen äiti ja asuu Särkikylässä. Viimeiset 18 vuotta hän on työskennellyt suurin piirtein vastaavassa tehtävässä Vetelin kunnan vapaa-aikasihteerinä sekä myös Vetelin 4H:n toiminnanjohtajana.

Hänet muistetaan ehkä myös Evijärven 4H:sta, jossa hän sijaisti toiminnanjohtaja Hanna Honkaniemeä vuosina 2000–2002.

Kesäkuun loppuun asti hän hoitaa vielä Evijärven rinnalla Vetelin vapaa-aikasihteerin tehtäviä. Hän on esimerkiksi suunnitellut molempiin kuntiin kesätekemistä, kuten leirejä, uimakouluja ja retkiä, ja tehnyt harrastamisen Suomen mallin rahoitushakemuksia yhtä aikaa molemmille kunnille.

Heinäkuun hän on lomalla, ja elokuun alusta hän siirtyy kokoaikaiseksi työntekijäksi Evijärven kuntaan. z

–Täällä on ollut mukava tehdä töitä, kun on niin paljon yhteistyötahoja, Koski naurahtaa. –Täällä 4H:lla on sentään oma työntekijä, kun voisiko sanoa, että Vetelissä jouduin tekemään itseni kanssa töitä. Seurakunnan ja etsivän nuorisotyön kanssa olen saanut jo monenlaista alkuun, ja Saaren Antti on työparini liikuntaohjaajana ja urheilualueiden hoitajana. Tämähän on luksusta verrattuna Vetelin vuosiin.

KUN harvinainen työpaikka aukesi kotikunnassa, hän ei malttanut olla hakematta sitä.

–Haluan tarjota nyt oman kunnan ihmisille työpanostani, jota olen 18 vuotta tarjonnut tuonne Veteliin, hän kertoo. –Viimeksi, kun Koskelan Mika valittiin liikunta- ja nuoriso-ohjaajaksi, en uskaltanut hakea, kun painotus oli silloin enemmän liikunnanohjaamisessa. Oma koulutukseni on kuitenkin yhteisöpedagogin.

Nyt työ tulee siis painottumaan enemmän nuorisopuoleen kuin liikuntaan. Hän oli järjestämässä Vetelissä monenlaista kansainvälistä toimintaa, jota hän haluaisi tuoda Evijärvellekin.

–Järjestimme Vetelissä nuorisovaihtoja eri puolille Eurooppaan, ja Suomeen on tullut ryhmiä. Tälläkin hetkellä nuoria on lähdössä neljään eri vaihtoon, kunhan korona vain antaa siihen mahdollisuudet. Meillä oli useana vuotena myös vapaaehtoistyöntekijöitä eri puolilta Eurooppaa mukana muun muassa kerhoissa, iltapäivätoiminnassa ja leireissä, ja yksi vapaaehtoisten ryhmä kunnostamassa luontopolkua.

Evijärven nuorisovaltuuston toiminta hiljeni koronan myötä. Kunnassa ei myöskään vähään aikaan ollut liikunta- ja nuoriso-ohjaajaa, jonka vastuulla nuorisovaltuusto on.

–Kun tulin tänne, otin nuoriin yhteyttä, että haluavatko he pitää kokousta keväällä, mutten saanut vastakaikua. Ilmoitin heille, että pidetään vaalit ensi syksynä ja aloitetaan homma taas alusta. Toivottavasti siinä jatkaa samojakin nuoria, jotka ovat jo olleet mukana toiminnassa.

LIIKUNNAN puolella hän haluaisi esimerkiksi lisätä uimahalliretkiä — ”Voisin vaikka itse vetää vesijumppia tai opetuksia siellä” — järjestää erilaisia tapahtumia ja kannustaa kuntalaisia huolehtimaan liikunnan kautta omasta terveydestään.

Koronan takia tapahtumia ei ole pystytty paljon järjestämään, mutta pikkuhiljaa aletaan kaavailla uutta.

–Olen käynyt laittamassa tapahtumakalentereihin ja someen tietoa Evijärvi–Veteli-pyöräilymaaottelusta ja Kävelykipinä-tapahtumasta, jota ollaan suunniteltu Antin kanssa.

Kuntien välinen pyöräilymaaottelu jatkuu vielä sunnuntaihin asti. Kävelykipinä-tapahtuman lähtö on Laavuskalta lauantaina.

–Toivon, että nuoret ja muutkin kuntalaiset ottaisivat yhteyttä minuun, jos heillä on toiveita nuoriso-, liikunta- ja vapaa-aikatoimen kehittämisestä. Mielelläni lähden myös yhteistyöhön eri tahojen kanssa.

KUNNANTALON päädyssä sijaitsevilla nuorisotiloilla ei koronan takia pidetty vuoteen perjantaisin 13–17-vuotiaille tarkoitettuja avoimen toiminnan iltoja. Huhtikuussa koronarajoituksia löyhennettiin sen verran, että nyt tilat ovat taas auki.

–Kolmena perjantaina on oltu auki. Ensimmäisen kerran jälkeen tiloissa on käynyt lähes 20 nuorta, joten niille on selvästi kysyntää nuorten keskuudessa.

Nuorisotiloilla kokoonnutaan perjantaisin kello 19–23. Varsinaista ohjelmaa ei ole, vaan kyseessä on vapaata hengailua ja esimerkiksi pelaamista ohjaajan valvomana.

–Tiloilla järjestetään tulevana perjantaina biljardi- ja NHL-turnaukset, joihin nuoret ovat ilmoittautuneet etukäteen. Biljarditurnaukseen onkin ilmoittautunut lähes parikymmentä ja NHL:ään muutamia nuoria.

Lisäksi tiistaisin nuorisotiloilla pidetään musajameja ja maanantaisin oman luokan iltoja.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Joukkuekuva EU/Lave yhteisjoukkueen kevätkierroksen viimeisestä pelistä Kälviältä, kun sarjan nousu Ykköseen varmistui. Kuva: Ville Paalanen.

Pallo pyörii 

LAPPAJÄRVEN VEIKKOJEN Pallo pyörii Järviseudulla -hanketta on testailtu ja käynnistelty kesän ajan. Hanke toteutetaan Opetus-

Evijärven kunnanvaltuusto

Kokouksen aluksi kunnanvaltuuston puheenjohtaja Esko Ahonen toivotti istuntokauden ensimmäisessä kokouksessa tervetulleeksi Evijärven kunnan kaksi uutta

Joukkuekuva EU/Lave yhteisjoukkueen kevätkierroksen viimeisestä pelistä Kälviältä, kun sarjan nousu Ykköseen varmistui. Kuva: Ville Paalanen.

Pallo pyörii 

LAPPAJÄRVEN VEIKKOJEN Pallo pyörii Järviseudulla -hanketta on testailtu ja käynnistelty kesän ajan. Hanke toteutetaan Opetus-

Evijärven kunnanvaltuusto

Kokouksen aluksi kunnanvaltuuston puheenjohtaja Esko Ahonen toivotti istuntokauden ensimmäisessä kokouksessa tervetulleeksi Evijärven kunnan kaksi uutta

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.