Avoimet Kylät -päivässä esitellään alueen antia ja innostetaan maalle muuttoon

AVOIMET kylät -tapahtumassa kylät ja kunnat pääsevät esittelemään vetovoimatekijöitään verkossa kesäkuun toisena lauantaina. Kyseessä on Suomen suurin kylätapahtuma, joka toteutetaan virtuaalisesti. Tempauksessa voi julkaista kotisivulla tai facebookissa esimerkiksi videoita tai valokuvia kuvagalleriana.

–Voi myös esitellä esimerkiksi kylähistoriikin, ulkoilureittejä ja retkikohteita. Sisältö on vapaa, kunhan aineisto on digitaalisena ja siihen on julkaisuluvat tekijältä, kertoo Aisaparin tiedottaja Päivi Kultalahti.

Teemoina tänä vuonna erityisesti maallemuutto ja lähimatkailu. Tänä vuonna kannustetaan tapahtumaan kylien lisäksi kaikkia Suomen kuntia, jotka voivat markkinoida kylien tontteja, taloja ja asuntoja.

–Yksinkertaisimmillaan voi kunnan ilmoittaa mukaan Avoimet Kylät -päivään linkillä, joka johdattaa vapaana olevien tonttien ja talojen äärelle tai kyläkummin yhteystietoihin.

–Minimivaatimus osallistumiselle on, että tiedoistanne selviää, kuinka kuntaan tai kylälle voi käytännössä muuttaa. Eli vähintään tonttivastaavan, kyläkummin tai vastaavan nimi ja yhteystiedot, jolta asiasta voi tiedustella. Osallistumiseen riittää siis jo pelkkä yhteystietojen mainostaminen. Jos kunnassa on tontti-, talo- tai asuntopörssi, kannattaa ilman muuta laittaa mukaan linkki sinne tai mahdollinen karttalinkki, josta näkyvät myynnissä tai vuokrattavina olevat kohteet. Ilmoittautuminen käy kätevästi osoitteessa bit.ly/MaalleAsumaan1206.

Monilla kunnilla on myös meneillään tai tulossa tonttikampanjoita tai asumiskokeiluita.

–Avoimet kylät -teemapäivä antaa lisää näkyvyyttä, joten kannattaa liittyä mukaan. Facebookiin kannattaa teemapäivänä jakaa myös maallemuuttoon innostavia videoita kylistä tai kunnasta, mikäli sellaisia on saatavilla.

MUKAAN pääsee matalalla kynnyksellä, sillä jo linkki kylän tai kunnan asumismahdollisuuksista kertovalle sivulle on riittävä! Avoimet Kylät -päivän pääkanavat ovat kylien ja kuntien omat verkkosivut ja Facebook-kanavat.

Kylät ja kunnat julkaisevat tuotetun digimateriaalin siis omille kanavilleen tapahtumapäivänä. Kanavien linkit kerätään ilmoittautumisen yhteydessä tapahtumakartalle.

Linkki voi olla myös esimerkiksi kylän tai kunnan verkkosivustolle, podcast-alustalle tai kuvagalleriaan.

Somessa käytämme hästägejä #AvoimetKylät #TeeSeKylillä ja #MaalleAsumaan.

SUOMEN Kylät järjestää 20.5. kello 16 puolen tunnin infotilaisuuden kylille ja kunnille. Tilaisuudessa käydään läpi yleinen info AK-päivästä. Lisäksi heitellään ilmoille ideoita verkkosisältöön: Miten omaa kylää tai kuntaa kannattaisi markkinoida ja millaisella sisällöllä? Ilmoittaudu mukaan infotilaisuuteen avoimetkylat.fi-sivulla.

Sieltä löytyy myös valmista materiaalia päivän markkinointiin kylien ja kuntien omissa kanavissa. Samasta paikasta löytyy jo malliksi viime vuoden kartalle linkatut kohteet.

–Voit ilmoittaa kyläsi tai kuntasi mukaan tapahtumapäivään myös ottamalla yhteyttä Leader-ryhmien yhteyshenkilöihin.

Aisaparin alueella – Alajärvi, Evijärvi, Kauhava, Lappajärvi, Lapua ja Vimpeli – yhteyshenkilönä palvelee Päivi Kultalahti.

Tempaukseen osallistuvien tiedot päivitetään valtakunnalliselle karttasivulle kesäkuun alussa.

–Laitetaan kotiseutu näkyvästi Suomen kartalle!

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.