Puukko- ja Käsityöfestivaalit on nyt Tehdään käsillä -virtuaalitapahtuma

Julkaistu:

Kauhavan Puukkofestivaalit ry:n järjestämä Puukko- ja käsityöfestivaalit uudistuu. Perinteikäs kesätapahtuma tunnetaan jatkossa nimellä Tehdään Käsillä. Uudistuksen myötä halutaan tarjota entistä laajempaa kattausta kädentaitojen maailmasta. Nimi sisältää myös kutsun, sillä ideoiden ja työnäytösten myötä halutaan innostaa ja rohkaista yhä useampia elämysten äärelle, osallistumaan ja kokeilemaan eri tekniikoita.

Tänä vuonna tapahtuma järjestetään virtuaalisena 18.–20.6.2021.Poikkeusolojen vuoksi tapahtumaa ei järjestetä fyysisesti, vaan yleisö kutsutaan Facebookin välityksellä nauttimaan kädentaidoista niiden kaikissa muodoissa.

Kädentaitojen arvostus ja kiinnostus käsillä tekemiseen on kasvanut viimeisen vuoden aikana kaiken kotoilun ja etätyöskentelyn myötä. Ihmiset kaipaavat tänäkin aikana elämyksiä ja ovat jo oppineet osallistumaan tapahtumiin myös virtuaalisesti. Tehdään Käsillä -tapahtumassa viihdytään luovan käsillä tekemisen äärellä koko viikonlopun ajan. Ohjelmassa on perjantaista sunnuntaihin Facebookin välityksellä muun muassa ohjevideoita, esittelyjä sekä live -lähetyksiä eri kädentaitoihin liittyen. Yleisö pääsee katsomaan ja osallistumaan ohjelmaan Tehdään Käsillä Facebook sivulla. Viikonlopun pääohjelma tulee olemaan lauantain suuri Facebook live-lähetys Kauhavalta, Ojutjärven rannalta kesäisissä piknik-tunnelmissa eri työpajojen toimintaa seuraten ja vinkkejä jakaen.

–Ojutjärven tunnelmallisessa rantamiljöössä tehdään erilaisia käsitöitä, nikkarointia, tuunausta ja kokkausta luonnonmateriaaleja hyödyntäen ja tämä välitetään yleisölle Facebookin kautta, kertoi Puukkofestivaalit ry:n puheenjohtaja Tiia Ojala. –Luvassa on paljon vinkkejä kesälomaprojekteiksi, muun muassa pajupillin vuolemista, langan värjäystä luonnon raaka-aineilla, kalan filerointia ja makaramee solmeilua. Yleisö pääsee seuraamaan viikonlopun aikana myös mm. Puukonheiton SM-kisoja ja kuulemaan Puukkorunokilpailun satoa. Ja ihan omalta kotisohvalta!

Kauhavalla on pitkä historia vahvana käsityökaupunkina. Alan yritykset ovat eläneet mukana ajassa ja uudistuneet perinteitä kunnioittaen. Tekijätiimissä on kauhavalaisia yrittäjiä ja kädentaitojen osaajia, jotka haluavat innostaa ihmisiä kokeilemaan ja tekemään itse. Tapahtuma sopii siis täydellisesti juuri Kauhavalle, jossa käsityö on vahvasti läsnä sekä arjessa että historiassa. Ohjelman sisältö jää tallenteina Facebookiin ja on yleisön katsottavissa myöhemminkin. Virtuaalinen Tehdään Käsillä -tapahtuma toimii maistiaisina kesän 2022 fyysiselle tapahtumalle, joka tulee olemaan elämyksellinen kädentaitojen juhla kaikille aisteille kutsuen ihmiset ympäri Suomen viettämään tunnelmallista kädentaitojen juhlaa Kauhavalle.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.