Mauno Laaksosta Pohjanmaan leijona

Julkaistu:

LIONS CLUBIN piirihallitus valitsi 17. huhtikuuta Pohjanmaan leijonaksi Alajärven–Järviseudun paikallisyhdistyksessä pitkään vaikuttaneen, kortesjärveläislähtöisen Mauno Laakson.

Pohjanmaan leijona -kunnianimi otettiin käyttöön 20.6.1988. Ensimmäisenä se myönnettiin Suomen Lions-toiminnan kummille ja monin tavoin ansioituneelle Arne Ritarille. Juhlallisuudet pidettiin hänen kotikoivunsa juurella, lähellä hänen nykyistä muistomerkkiään Törnävän puistossa Seinäjoella.

Sen jälkeen Pohjanmaan leijona on valittu lähes vuosittain. Mauno Laakso on järjestyksessään 35. sellainen ja klubinsa ensimmäinen.

Arne Ritari vahvisti aikoinaan palkitsemisperusteet näin: ”Pohjanmaan leijona tekee hiljaista ja pyyteetöntä palvelutyötä oman klubinsa ja ympäristönsä hyväksi Lions-periaatteita noudattaen. Hänellä on takanaan jo pitempi Lions-ura ja hän ollut aina siellä, missä palvelutehtävä on kutsunut.”

MAUNO LAAKSO on toiminut leijonissa 51 vuoden ajan.

–Minut kutsuttiin Kivijärven klubiin vuonna 1970, ja olen toiminut edelleen Kankaanpään klubissa sekä vuodesta 1982 lähtien LC Alajärvi–Järviseudun jäsenenä, hän kertoo.

Hän toteaa, että jokainen meistä saa syntymässään erilaisia lahjoja.

–Minun vahvuuteni on ollut tilaisuuksien ideointi ja organisointi. Maatalon poikana olen oppinut tekemään työtä, joten tapahtumien järjestely ei ole jäänyt pelkästään suunnittelutasolle, vaan olen ollut aina vahvasti mukana myös toteuttamistyössä.

Laakso toimi muun muassa klubinsa 30-, 50- ja 60-vuotisjuhlien järjestäjänä ja oli myös tukena 40-vuotisjuhlallisuuksien toteuttamisessa. Hänen laatimansa kuvakirjat myös tallentavat kuvin ja sanoin LC Alajärvi–Järviseudun historiaa.

–Klubitoiminnassa on erityisesti motivoinut yhdessä tekeminen. Vaihtaessani paikkakuntaa vastassa ovat olleet klubiveljet toivottamassa tervetulleeksi.

YHDEKSI vapaaehtoistyönsä kohokohdaksi Laakso nimeää Lionsien, Alajärven kaupungin, seurakunnan ja paikallisten yritysten Alajärven kirkossa vuonna 2011 järjestämän joulukonsertin, jonka tuotto lahjoitettiin lapsiperheille.

–Vuonna 2010 istuin Kurikan kirkossa Jussi-kuoron konsertissa, jonka tuotto käytettiin lyhentämättömänä kurikkalaisten lapsiperheiden tukemiseen. Sen päätyttyä tuli mieleeni, että jos Kurikassa, niin miksei meilläkin.

Konsertti-iltana 4. joulukuuta 2011 Alajärven kirkko täyttyi lähes ääriään myöten kuulijoista. Konsertin bruttotuotto oli 6 500 euroa.

–Kulujen vähentämisen jälkeen jäi alajärveläisiin perheisiin jaettavaksi 4 100 euroa, eli 41 kappaletta sadan euron lahjakortteja. Tuntui, kuin omakin kinkku olisi sulanut paremmin sinä jouluna.

TYÖ jatkuu yhä. Tulevan kauden hallitukseen hän on lupautunut mukaan tiedotussihteeriksi.

–Oikealla tiedottamisella voimme olla kertomassa työstämme, jota olemme tekemässä lähimmäistemme hyväksi. Nyt jos koskaan tarvitaan kaikkea vapaaehtoistyötä, jotta selviäisimme koronasta.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.