Vimpelin kunnanvaltuusto 26.4. Nuorisovaltuusto toivoo kuraattoripalvelun lisäämistä kouluilla

Julkaistu:

Kategoria:

,

NUORISOVALTUUSTO jätti kunnanvaltuuston kokouksessa Maria Koivukosken lukeman aloitteen kuraattorin saamiseksi Vimpelin kouluille viideksi päiväksi viikossa. Nyt kuraattoripalveluita on saatavilla kolmena päivänä viikossa.

Haloo Vimpeli teki aloitteen kunnan kiinteistöjen sisäilma- ja rakennetutkimusten tulosten esittämisestä kunnan kotisivulla. Tällä hetkellä asiakirjoja voi tutkia kunnanvirastolla ennalta sovittuna aikana teknisen toimen henkilön ollessa paikalla.

–Kaikki eivät kuitenkaan pääse työaikana kunnanvirastolle. Avoimuus on myös kirjattu Vimpelin kuntastrategiaan, totesi Terhi Honkonen.

Jyrki Niemi (Haloo) kysyi sisäilmatutkimusten tilanteesta.

–Rakennetutkimukset Aapiskujalla ovat käynnistyneet. Raportti on käytettävissä viimeistään 31. toukokuuta. Myös päiväkodin tiloissa on tehty ilmanlaadun mittauksia ja niiden perusteella tehdään sinne samat tutkimukset, kuten myös kirjastoon, kunnanjohtaja Sam Leijonanmieli vastasi.

Juho Savola esitti Keskustan valtuustoryhmän aloitteena virallisen koirien uimapaikan järjestämistä.

ANNE Niemelle myönnettiin ero Vimpelin kunnanvaltuuston jäsenyydestä paikkakunnalta muuton vuoksi. Hänen tilalleen nousi Keskustan ensimmäinen varavaltuutettu Hannu Takala. Tekniseen lautakuntaan Niemen tilalle valittiin Anita Ammesmäki ja Ammesmäen varajäseneksi Saara Peltotupa. Perusturvalautakunnan jäseneksi, samoin kuin sairaanhoitopiirin kuntayhtymän yhtymävaltuuston varajäseneksi, Niemen tilalle valittiin Sirpa Salomäki.

Valtuuston puheenjohtajisto valittiin uudelleen jäljellä olevalle toimikaudelle. Puheenjohtajana jatkaa Matti Latvala, varapuheenjohtajana Yrjö Koivukoski ja toisena varapuheenjohtajana Lea Vasalampi. Myös kunnanhallitus valittiin jatkamaan aiemmalla kokoonpanolla.

VALTUUSTO hyväksyi viime vuoden talousarvion käyttötalouden ylitykset ja alitukset. Esille nostettiin koirapuiston talousarvion ylittyminen 11 530 eurolla, kun alun perin sen kustannusarvio oli 14 334 euroa, johon oli tulossa 9 470 euron avustus. Intervalliosaston kokonaiskustannukset ovat nyt noin 1,372 miljoonaa, kun alun perin kustannusarvio oli 1,23 miljoonaa. Ylimääräisiä töitä on tullut pihan, lämpöputken ja sähkötöiden osalta.

–Lopullisiin kustannuksiin vaikuttavat myös vakuutuskorvaukset, joita on satu tähän mennessä 40 000 euroa ja vääntäminen jatkuu, totesi Leijonanmieli. –Hankkeista on käyty keskustelua, että tapauksissa, joissa saadaan hankerahoitusta, ei laskettaisi eurolleen vaan ennemmin yli- kuin alimitoitettaisiin hankkeita. Avustus tulee prosentuaalisesti, eli jos alitetaan, se on hyvä, jos ylitetään, se menee omasta pussista.

Liikuntahallin peruskorjaukseen oli varattu 100 000 euroa, josta iso osa jäänyt käyttämättä. Viivästys johtui siitä, että osa tilatuista suunnitelmista meni uusiksi.

–Automaatio- ja ilmanvaihtourakka kilpailutetaan kesällä, avasi tekninen johtaja Ville Karjalainen.

Mainos

Myös pukukopit ja pesutilat, juoksurata, väliverhot ja vanha katto uusitaan. Hanke tehdään loppuun ensi vuonna.

Tapani Harju (Kesk.) toivoi teknisen lautakunnan kirjaavan sopimuksiin sanktiot siltä varalta, ettei kaikki mene niin kuin on suunniteltu.
KAAVOITUSKATSAUS tuotiin valtuustolle tiedoksi. Sääksjärven rantaosayleiskaava on kaavaluonnoksena nähtävillä 3. toukokuuta saakka. Kaavan arvioidaan valmistuvan syksyllä 2021.

–Olemme pilottikohteena Etelä-Pohjanmaalla kokeilussa, jossa kaavoitetaan kymmenen uutta rakennuspaikkaa rantaviivakilometriä kohden. Normaalikaavassa kahdeksan per rantaviivakilometri. Tällä saadaan 40–50 uutta rakennuspaikkaa, kertoi sääksjärveläinen valtuutettu Harri Hänninen.

Hankkeen toivotaan lisäävän rakentamista Sääksjärvellä.

Keskustan asemakaavanpäivitys käynnistyy kaavoittajan kilpailutuksella keväällä 2021. Leijonanmieli nosti puheeksi kaavatoimikunnan perustamisen sivistystoimen hybridikeskuksen suunnittelua varten.

–Keskustelu voisi olla paikallaan ja sitouttaa kuntalaisia tähän asiaan.

Tapani Harju toivoi kolmatta sektoria ja liike-elämä edustajia mukaan kaavatoimikuntaan.

13 valtuusto- ja nuorisoaloitteen käsittelyn tilanne tuotiin valtuustolle tiedoksi. Ne herättivät vilkasta keskustelua kunnan kehittämisestä muun muassa tekojäärataan, uimarantojen hoitoon, yhteiskoulun pihaan, paluumuuttajien saamiseen ja perusturvan säästöihin liittyen. Leijonanmieli toivoi valtuutettujen esiin nostamien ideoiden ja asioiden päätyvän kirjattaviksi syksyllä työstettävään kuntastrategiaan, jonka myötä ne saataisiin talousarviosuunnitteluun.

Haloo Vimpelin aloite teknisen toimen henkilöstön toimenkuvien selventämisestä päätettiin palauttaa kunnanhallitukselle Terhi Honkosen esityksestä, joka hyväksyttiin ilman äänestystä. Hän toivoi jo annetun selvityksen lisäksi kunnanhallituksen edelleen kriittisesti tarkastelevan annettuja tietoja ja tutkivan mahdollisia päällekkäisyyksiä sekä etsivän keinoja tehostaa toimintaa.

VIMPELIN Lämpö Oy:lle päätettiin myydä 2,31 hehtaarin määräala Kettula-tilasta 2 000 euron kauppahintaan.  

HANKEPÄÄLLIKÖT Tytti Luoto ja Carita Liljamo kertoivat kokouksen yhteydessä soteuudistuksen tilanteesta maakunnassa.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.